• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Асен Василев: Трябва да се спрат всички течове

Асен Василев: Трябва да се спрат всички течове

В предаването „Още от деня" по БНТ Асен Василев, каза че са много изненадани от изключително голямата подкрепа на хората. „Много ни е приятно да говорим с хората, да получим окуражителни думи, за да продължим да правим това, което правихме в последните месеци".

Очакваме до 10-тина дни да направим и представим предизборната програма, каза Василев. „Основните точки са ясни - първо, да не се пипат данъците, но да се събират. Второ, да се спрат всички течове. И двете неща биха дали достатъчно ресурс да започнем да оправяме системите на образованието и здравеопазването. В образованието напълно постижимо е да успеем да направим такова образование, от което нямаме нужда от частни уроци. Относно здравеопазването имаме ресурса да си лекуваме българите в България, а не да ги пращаме в чужбина. Другото, което е важно - в тази система има много изкривени и натрупани неравенства. Директорите на много от болниците взимат огромни заплати, а голяма част от медиците в болниците взимат минимални заплати. Тази система трябва да си върнем обратно".

Най-вероятно ще водим листи и в София, но това предстои да бъде решено, отговори Василев на въпрос на водещата защо той ще води листата в Хасково, а Петков - в Пловдив.

Няма как правителството да субсидира цената на ел. енергията, има предвидени буфери за социална помощ, има предвидени буфери за бизнеса, свързани с ковид кризата, допълни още Василев. „Абсолютно сериозен енергиен шок. Решенията в енергийния сектор обаче отнемат повече време. Това, което може да се направи в момента, е ние да си получим азерския газ в пълен обем на друга точка в Гърция, което би намалило цената на газа."

Правителството няма как да субсидира в момента сметките за ток, защото това е в противоречие с европейското законодателство, категоричен е Василев. „Трябва да се намали цената, но първо трябва да започнем по-евтин газ от Азербайджан на половин цена, което е възможно. Второ, трябва да си сглобим трите неработещи турбини на ПАВЕЦ „Чаира", за да могат да се ползват. Трето, българските енергийни дружества да сложат дългосрочни 6-месечни договори на пазара, а не да зависим от пазар ден напред. Това е решение, което ще позволи да има по-ниска цена. И когато се сложат тези дългосрочни договори на пазара, трябва да се направят типови договори. Ако всичко това не се случи, тогава ще имаме сериозни проблеми".

Надяваме се да започнат разговори с ДБ следващата седмица и в зависимост от това какво ще се случи, можем да подпишем нещо, според което да действаме в парламента, аз наричам това нещо „принципи на действие", допълни още Василев.

Избирателите трябва да имат абсолютната свобода да подкрепят президента, на когото те вярват, ние вярваме на президента Радев и сме призовали нашите избиратели да гласуват за него, а избирателите на ДБ могат да изберат кандидат, който те издигнат и не виждам как това би могло да повлияе на нашите отношения и разговори, смята Василев.

Ние ще водим разговори с всички, които споделят нашата визия как да се управлява България, заяви Василев. „Ако имаме съгласи по тези принципни позиции и можем да имаме прозрачно управление на България, не виждам защо да не водим разговори с ГЕРБ и ДПС".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

При предстоящите парламентарни избори няма да има съревнование между партии, а между крадци, с тлъсти заплати служители от държавната администрация и от „правосъдната” система от една страна и от друга ограбените граждани.

24.09.2021 17:08:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.