• 03 Окт 2022 |
 •  USD / BGN 2.0031
 •  GBP / BGN 2.2463
 •  CHF / BGN 2.0251
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 13°C

ДАЗД изиска цялата информация за случая с насилие над дете в училище във Велико Търново

ДАЗД изиска цялата информация за случая с насилие над дете в училище във Велико Търново

/КРОСС/ Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и изиска от компетентните институции цялата информация за предприетите от тяхна страна действия по случая с насилие над дете в хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Велико Търново. 

Още през вчерашния ден от страната на ДАЗД са изпратени писма до инж. Данаил Панов, кмет на община Велико Търново; инж. Розалия Личева, началник на Регионално управление на образованието – Велико Търново и до г-н Павлин Витанов, директор на Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Велико Търново, за предоставяне на информация какви мерки са предприети, за да бъдат гарантирани и защитени правата и интересите на пострадалото дете, както и как се работи с децата упражнили тормоз на съученичката си.

„Като председател на ДАЗД и човек, чийто професионален път винаги е свързан с децата, не мога да приема, че мястото, където децата трябва да са спокойни, защитени и да натрупат най-хубавите си спомени – училището, за някое дете може да се превърне в източник на страх, унижение и стрес. Този случай е поредната сигнална лампа, че ние – възрастните трябва да променим средата и да бъдем модел за подражание, в който агресията и тормоза нямат място. Децата имат нужда от внимание, както и от ясно разграничение между забавно и унижаващо поведение. Децата ни следват, затова нека сме техния добър пример за щадящи взаимоотношения помежду ни “, заяви д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.

Експертите от Държавната агенция за закрила на детето продължават да следят работата на компетентните институции по случая и са в готовност да окажат подкрепа, както на  пострадалото дете и неговите близки, така и на работещите по случая социални работници.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.