• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Електрическите велосипеди – има голям избор и предимства

Електрическите велосипеди – има голям избор и предимства

/КРОСС/ Тенденцията към повече колоездене расте непрекъсната заради енергийната и климатична ситуации. Междувременно електрическите велосипеди тази година вече заеха по-голямата част от продажбите в търговията с велосипеди в Германия, например. Най-големият немски автоклуб ADAC представи преглед на различните модели и подсказва как да изберете правилния електрически велосипед.

От около 4,7 милиона велосипеда, продадени през 2021 г., 2 милиона са били само елвелосипеди с поддръжка и скорост до 25 км/ч. През първата половина на 2022 г. германската велосипедна индустрия е произвела 580 000 класически велосипеда, но тази бройка е надминатиа от 800 000 електрически велосипеда.

Градският елвелосипед впечатлява особено с високото си ниво на комфорт и пригодност за ежедневна употреба. С него можете лесно да изследвате града, равнините и велосипедните алеи. Благодарение на лесното качване и изправената позиция на седене, той е подходящ за всички възрастови групи. Електрическият трекинг велосипед пък се характеризира с висока стабилност, спортен дух и здравина. Подходящ е за нормален път, за чакъл, полски и горски пътеки. Удобното седло, тънка рамка, мощни спирачки и широка гама от скорости поддържат тази широка гама от приложения.

С е-планински велосипед нищо не пречи на карането в планината, по неравен терен с рохкави и кални повърхности и пътеки. Колелата се характеризират с широки, грайферни гуми, добро окачване на отпред и мощни спирачки.

Вариант на е-планинския велосипед има допълнителното обозначение Fully заради пълното оборудване с окачване на предното и задното колело, яки спирачки и широк диапазон на предавките. E-Fully е подходящ за неасфалтирани маршрути, например по пътеки и в по-взискателен терен, за скокове и спускане.

Има моторизирани планински велосипеди за деца с адаптиран размер на рамката, ниско тегло, лесни за използване скорости и чувствително окачване. С по-широките и дълбоки гуми могат да се изследват лесни терени, чакълести пътеки и прости паркинги за велосипеди.

Електрическият товарен велосипед пък е идеален за пазаруване през уикенда или за превоз на деца на кратки разстояния. Екологичният велотраспорт помога да се избегнат задръствантията в градовете и в същото време можете да транспортирате дори тежки товари с елмоторното подпомагане.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.