• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Самотна майка се бори с тежко заболяване, има нужда от помощ

Самотна майка се бори с тежко заболяване, има нужда от помощ
Химиотерапия в чужбина дава надежда, но е непосилна за Весела Атанасова

/КРОСС/ Самотна майка страда от тежка форма на рак и има нужда от средства за химиотерапия в чужбина. Терапия в Турция дава шанс да спре развитието на тумора, но сумата е непосилна за нея.

Весела Атанасова е на 48 г. и се бори с тумор на панкреаса. Първите симптоми се появяват миналата пролет, с болки в стомаха, които се усилват.

„При лошо стечение на обстоятелствата, аз счупих таз при едно неволно падане и бях два месеца на инвалидна количка обездвижена. После се оказа, че това е вследствие най-вероятно от тумора, който е действал", казва жената.

При назначеното ѝ лечение тумор не е установен. Вижда се месеци по-късно при ядрено-магнитен резонанс, когато вече е нараснал. В болница в София лекарска комисия определя, че е втори стадий и назначава операция и лъчетерапия.

„При отварянето се установиха в черния дроб множество метастази, които според хирурга е отстранил, а не е отстранил по-големия тумор в панкреаса, за да се облъчва с лъчетерапия. Впоследствие се оказа, че лъчетерапия в този случай не е подходяща, трябва химиотерапия", уточнява Весела.

Туморът се оказва не във втори, а в четвърти последен стадий. Подобна операция не само, че е излишна, но и води до забавяне на лечението.

„Сега ми предстои много тежка химиотерапия. Сега само надежда ми дават в Турция. Тук масово ни водят безнадежден случай", споделя самотната майка.

Весела не може да работи, за да си помага, плете у дома, заедно с майка си, която е болна от диабет и обездвижена. Но двете сами не могат да съберат необходимата сума от 100 000 лв. за курса химиотерапии.

Ако искате и имате възможност да помогнете на Весела, сметката е:

IBAN: BG76BUIN95611000711184

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Весела Атанасова Атанасова

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.