• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Министър Везиева направи първа копка на нова инвестиция за над 30 млн.лв. в Индустриален парк "София - Божурище"

Министър Везиева направи първа копка на нова инвестиция за над 30 млн.лв. в Индустриален парк "София - Божурище"

/КРОСС/ -Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемония по първа копка за изграждане на нов логистичен парк на българска компания за търговия на бяла и черна техника в Индустриален парк "София - Божурище". Общата стойност на инвестицията е над 30 милиона лева, като се очаква тя да бъде завършена до края месец март 2023 г.

„За министерството на икономиката е приоритетно сертифицирането на подобен тип инвестиции. България е правилното място за правене на бизнес, а индустриалните зони са добро място за развитието на компаниите", заяви министър Везиева.

По думите й само за последните няколко месеца са сертифицирани 12 проекта по Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност над 400 млн. лв., с потенциал за разкриване на близо 1500 работни места. Проектите са предимно извън столицата, в това число четири в община с безработица над средната за страната.

„Това е резултат от различния подход в работата на екипа през последните месеци, който заложи на изграждането на една чиста инвестиционна среда, без корупция", посочи икономическият министър.

Тя поздрави ръководството на компанията за реализирането на инвестицията и за създаването на нови работни места по време на пандемията.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на Българска агенция по инвестиции Стамен Янев и изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.