• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Rakuten Viber с нови инструменти за борба със спама

Rakuten Viber с нови инструменти за борба със спама

/КРОСС/ Viber дава възможност на потребителите си да филтрират автоматично съобщения и да решават кой може да ги добави към групи, наред с другите функции за поверителност.

Rakuten Viber, едно от водещите приложения за комуникация в света, обяви, че ще пусне няколко нови инструмента за защита от спам и максимална поверителност, както и опция за търсене на потребители по име. Новата опция за търсене ще бъде защитена с допълнителни мерки в съответствие със стриктния ангажимент на Viber да гарантира поверителността на своите потребители.

Светът се променя, а с него и приложенията за комуникация придобиват още по-значима роля в общуването - хората постоянно търсят допълнителни начини за разширяване на мрежата си от контакти и социалните си кръгове. Въпреки това потребителите днес са бомбардирани с повече данни от всякога и избягването на спам и ненужна информация е от решаващо значение. Предизвикателството не се състои в осъществяването на комуникация онлайн, а в това да се случва по безопасен и поверителен начин. С новите си инструменти, Viber осигурява именно това.

Viber ще позволи на потребителите да контролират, кой може да ги добавя в общности и групови чатове - дали да е всеки или само запазените им контакти. За да зададат тази настройка, потребителите просто трябва да натиснат Повече>Настройки>Сигурност>Групи>Избери кой може да те добавя в групи.

Поканите за нови общности и групови чатове от непознати хора ще се изпращат автоматично в секцията „Нови покани за съобщения“, за да може основната секция с чатове да бъде чиста и без нежелани покани.

Новата възможност за търсене на хора в Viber ще позволи разширяването на контактите, като същевременно ще запази напълно поверителността на потребителите. След като някой потърси името на потребител в лентата за търсене на Viber, то ще се появи в резултатите, заедно с профилната снимката на потребителя. В духа на силната позиция на Viber за осигуряване на поверителност на потребителите, всички чатове, инициирани чрез търсене, ще бъдат обект на допълнителни мерки за поверителност, включително:

  • Телефонният номер на всеки потребител остава скрит, докато сам не го сподели.
  • Онлайн статусът е скрит.
  • Гласовите и видео обажданията ще са деактивирани.

Потребителите, които не желаят други хора да ги намерят чрез търсене, трябва просто да натиснат Още> Настройки> Поверителност> Позволете на потребителите да ви намират по име.

Търсене на хора в Viber, както и секцията със заявки за съобщения, ще бъдат тествани първо в избрани страни в следващите седмици, преди да бъдат достъпни в глобален мащаб.

„За потребителите е важно да разширяват социалните си кръгове, но запазването на личното им пространство за комуникация без спам е също толкова важно. Работим неуморно, за да намерим оптимални решения, които дават възможност на потребители ни да разширят хоризонтите си, като същевременно осигуряват тяхната безопасност и поверителност. “, споделя Офир Ейял - главен оперативен директор на Rakuten Viber.
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.