• 31 Март 2023 |
 •  USD / BGN 1.7985
 •  GBP / BGN 2.2246
 •  CHF / BGN 1.9621
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 8°C

LG създава дъщерно дружество за R&D във Виетнам

LG създава дъщерно дружество за R&D във Виетнам

/КРОСС/ R&D центърът на LG Electronics (LG) във Виетнам официално премина в R&D дъщерно дружество – решение, което цели засилване на все по-нарастващия, ориентиран към електрическите автомобили, бизнес на LG. Церемонията за откриването на новото дружество се проведе на 8 март в Ханой, Виетнам, като негови гости бяха Нгуен ле Хунг, заместник директора на High Technology Department на Министерството на науката и технологиите във Виетнам, О Йонг-джу, посланик в посолството на Република Корея във Виетнам, и Лий Санг-йонг, старши вице-президент на R&D Laboratory в LG Electronics Vehicle component Solutions (VS) Company.

Базираното във Виетнам дъщерно дружество ще бъде натоварено с разработването и верифицирането на софтуера за информационно-развлекателната системите на автомобилите (IVI), които са голям фокус на автомобилния бизнес на компанията. IVI системите, ключова технология за бъдещата мобилност, включват телематични, аудио, видео и навигационни решения (AVN), но едновременно с това предоставят и разнообразни информационни, свързани с шофирането, функции, както и развлекателни такива.

Според пазарните проучвания на компанията Strategic Analytics, LG води глобалния пазар за IVI системи с дял от 23% за третото тримесечие на 2022 година. Компанията сега регистрира и двуцифрен дял от IVI пазара за две последователни години. 

LG непрекъснато засилва възможностите си за изследване и разработване на автомобилни части във Виетнам, още от откриването на Hanoi R&D Center под шапката на Vietnam Production Corporation през 2016. С успеха на първия център, компанията създаде и още един браншови R&D офис в Да Нанг през 2020.

Новото R&D дъщерно дружество е част от стратегията на LG да затвърди позициите си на глобалния пазар за автомобилни части и да поведе наближаващата ера на автономното шофиране. Въз основа на балансиран растеж на трите ключови бизнеси – IVI системите, системите за осветление и фарове от ZKW Group и Electric Powertrain системи, разработени през партньорството на LG с Magna – компанията вече притежава технологичните способности, капацитет и опит да осъществи разработването на мобилни решения от следващо поколение.

Освен това, LG цели и да увеличи работната сила на новоформирания LG Electronics Development Vietnam, Ltd., усвличавайки броя на квалифицираните професионалисти с повече от 30%, от 750 на 1,000 служители, до 2024 година.

От 2021, LG управлява програми в партньорство с виетнамски университети, за да подпомогне обучението на талантливи, млади специалисти от страната, които търсят развитие в софтуерното инжинерство. Това включва раздаване на академични стипендии и гарантиране на работна позиция за студентите с най-високи резултати от университети в Да Нанг и съседните градове. Предстои програмата да бъде разширена и към Ханой през тази година.

„Ще продължим да предоставяме мобилни решения, които предоставят диференцирана стойност на нашите международни клиенти в автомобилната индустрия,“ сподели Лий Санг-йонг, старши вице президент на R&D Laboratory в LG VS Company. „Чрез разширяване на нашата инфраструктура към следващото ниво, LG продължава да повишава възможностите си и да създава иновативни мобилни решения от следващо поколение.“

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.