• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Теч в Перник превърна улица в пързалка

Теч в Перник превърна улица в пързалка

/КРОСС/  В „Тази сутрин“ беше показан клип от „Фейсбук“ групата "Видяно в Перник", в който се вижда наводнена улица.

Стефан Георгиев пише: "Вече седем месеца сигнали до ВиК-Перник и никакъв резултат. Спукан водопровод на ул. "Синчец". Пътят е замръзнал и са изкопани две огромни дупки. Преминаването на автомобили и хора е опасно. Какво трябва да се случи? Вземете мерки!“.

Разрушен тротоар, огромна дупка, киша и купища лед - това откри екипът на bTV при проверка на място. Преминаването на колите по ул. „Синчец“ може да се сравни с офроуд предизвикателство - дори джиповете се затрудняват.

От общината заявиха за bTV, че са предавали сигнали до водоснабдяването в града и увериха, че увреденото общинско имущество в следствие на изкопните работи при отстраняването на аварията ще бъде за сметка на ВиК-Перник.

Броени часове след излъчването на сигнала от пернишкото ВиК вече са отстранили проблема, но щетите от спукания водопровод с месеци остават.

Щетите до два месеца ще се отстранят, тротоарът до два месеца ще се направи. Ледът ще го изгребем, само малко да отпусне времето, каза Емил Пейчинов от ВиК-Перник.

Оказва се, че подобни проблеми на ул. „Синчец“ не са прецедент. Вода тече от месеци и до къщата на Таня Стойнева - само на няколко метра от вече ремонтираното място.

Според водоснабдяването в града авариите се отстраняват, макар и бавно.

На ден имаме доста аварии, не почиват хората, работят постоянно и тези, които са с по-малък дебит, с по-малки аварии, остават във времето. Отстраняваме ги и тях, на ден се установяват от 6-8 до 10 аварии. Просто на моменти се получава закъснение, не може да се смогне за всички аварии, обясни Емил Пейчинов.

Жителите в квартала обаче смятат, че от ВиК-Перник не са си свършили работата и продължават да подават жалби по казуса.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.