• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Сериалът „Вина“ и специалното студио „Мечтата България“ на БНТ – сред най-гледаните програми на Трети март

Сериалът „Вина“ и специалното студио „Мечтата България“ на БНТ – сред най-гледаните програми на Трети март

/КРОСС/ Излъчването на девети епизод от втори сезон на сериала на БНТ - „Вина" - е гледано от 404 000 зрители в неделната вечер на 3 март. Това го поставя на първо място сред излъчените сериали в телевизионния ефир с аудиторен дял от 17,3% (целева група възраст 4+). Високообразованата телевизионна аудитория също предпочете сериала на БНТ пред излъчваното подобно програмно съдържание от останалите телевизии, като 21,6% от зрителите с висше образование избраха да гледат БНТ 1 навръх националния празник на България Трети март.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина" е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

Епизодите от „Вина 2" се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1, с повторение в събота от 16:00 ч. по БНТ 1. Повторението на девети епизод е в събота, 9 март, от 16:00 ч. по БНТ 1. Броени седмици преди финалa на втория сезон на хитовия сериал на БНТ, в два специални епизода в епоха - на 3 март и на 10 март - „Вина" пренася зрителите назад във времето, за да разкаже началото на „Маркова изба" през вълнуващата история на Марко Велчев и жена му Катина - прадядото и прабабата на Филип. Действието се развива между 1922 и 1941 година, като за да пресъздаде автентичната атмосфера на миналото, творческият екип на „Вина" избира Кордопуловата къща в Мелник - най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров.

Ролите в епоха се изпълняват от актьорите Александър Хаджиангелов, Изабела Иванова Ева Данаилова, Велислав Павлов, Петър Дочев, Фани Коларова, Каталин Старейшинска. Сериалът „Вина" е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха - Росица Бакева. Художник по костюмите е Мина Кайе. Изпълнителен продуцент на „Вина" е Надежда Цветкова.

Специалното студио на БНТ - „Мечтата България" - също е сред най-гледаните програми на Трети март - излъчването му е гледано средно от 307 000 зрители в неделната сутрин с аудиторен дял от 21,8% (целева група възраст 4+).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.