• 24 Май 2022 |
 •  USD / BGN 1.8349
 •  GBP / BGN 2.3069
 •  CHF / BGN 1.8970
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 25°C

Нови български изби излизат на пазара, ще предлагат винен туризъм

Нови български изби излизат на пазара, ще предлагат винен туризъм
Нови български мазета излизат на пазара, ще оферират винен туризъм В българските сортове е бъдещето на винопроизводството ни, уточни Катя Йончева, издател на профилиран азбучник за вино

/КРОСС/ Във винения азбучник за тази година участват 20 нови български мазета. Една немалка част от тях мислят за винен туризъм. Това заяви в предаването „ Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Катя Йончева , издател на профилиран азбучник за вино. Тя посочи, че в каталога може да се откри информация по какъв начин да се стигне до тези мазета и дегустационните им зали.

„Винен туризъм не значи безусловно хотел и ресторант, а добре изглеждаща дегустационна зала", уточни специалистът. Йончева счита, че съществуването на хотел и ресторант е надграждане и улеснение на винения екскурзиант. Тя удостовери, че има доста винени мазета, които оферират и тази услуга.

„Избите би трябвало да си сътрудничат и българското вино би трябвало да бъде бранд българско вино, да е движещата мощ в цялата структура", посочи Катя Йончева и вижда капацитет в България за развиване на този бизнес. Тя удостовери, че българските сортове излизат от ден на ден на напред във времето.

„Мавруд, димят, всички типове мискет, рубин - към този момент са застъпени доста съществено и това е бъдещето на българското винопроизводство", уточни специалистът и съобщи, че държавната поддръжка не е задоволителна и би трябвало да се работи още доста. Йончева регистрира, че по света, само че и в България, нараства делът на онлайн търговията с виновност, налице е съществено работещ онлайн пазар, който улеснява българите като експорт и импорт.

„Виното е безпределно сложен бизнес. Любовта към виното движи този бизнес, не толкоз парите", е мнението на специалиста. По думите на Катя Йончева множеството български производители още преди войната в Украйна са понижили или изцяло прекратили износа си на съветския пазар поради Covid пандемията.

„Военният спор в този момент не даде опция този спад в продажбите да се заличи. Виненият отрасъл в България последователно се възвръща, само че и тази година няма да бъдат достигнати равнищата отпреди пандемията. Ще отнеме време спадът в производството поради затварянето на заведенията да се преодолее ", предвижда тя. Що се отнася до проблемите, провокирани от военния спор, Йончева сподели, че Украйна е един от най-големите производители на бутилки за вино и сега има доста сериозен проблем с износа на бутилки от там. В България обаче има няколко завода за бутилки, откъдето българските производители могат да купуват, а някои от тях внасят и от Италия.

Ще се предлага ли повече вино в кенове? Какви са трендовете в търсене на качествени виновност? Какво да чакаме от най-новия азбучник за вино? Какви са вероятностите пред винопроизводството

Още за това по какъв начин икономическите разтърсвания се отразяват на производството на вино в България и ще се увеличи ли цената на виното, може да разберете, в случай че гледате видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.