• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Ал. Маринов: Мутризацията на управлението е видима

Проф. Ал. Маринов: Мутризацията на управлението е видима

/КРОСС/ "Мутризацията на управлението е видима", заяви пред БНР проф. Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет при президента. Той уточни, че става дума за манталитет на упражняване на властта, а не толкова биографична характеристика, макар че, според него, и такива хора има във властта.

"Множество факти, свидетелства и материали, които го доказват. След като държавата може да се управлява с такива способи и народът може да се ограбва по такъв начин, значи преходът не е приключен. Всичко това, според мен, искат гражданите да приключи. Това означава изразът "Мутри вън", обясни проф. Маринов и добави, че мутрите са лица, а мафията е начин на организация на властта - срастване на престъпността с властта.

В предаването "Неделя 150" той заяви, че обединението на нацията трябва да е около ценности и основни правила на съвместното ни съществуване, които са записани в Конституцията:

"Именно погазването на върховенството на правото, на отговорностите и правомощията на институциите предизвика гнева на гражданите. Гражданите не излязоха, за да защитават личността Румен Радев. Те видяха в "нашествието на варварите" смъртна заплаха срещу конституционния ред и демокрацията в България". Според него прокурорска акция в сградата на президентството е демонстрация на груба сила, "израз на убедеността на главния прокурор, че над него е само Бог".

По думите на председателя на Стратегическия съвет при президента независимостта на съдебната власт се разбира "от някои хора" като възможност за безконтролно нарушаване на Конституцията и законите на страната:

"Не може да има власт с такава независимост, която да я поставя над Конституцията и законите на страната".

Проф. Маринов заяви, че липсата на достатъчно доказателства е причина президентът Радев да не поиска оставките на съветниците му, които са разследвани от прокуратурата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Изказът на професора е точен и конкретен! Толерирането на това посредствено управление, интересуващо се само от средства за ПРИСВОЯВАНЕ неизбежно ще доведе България и българите до тотална Катастрофа.

13.07.2020 11:14:03

Анонимен

Очевидно лексиката в президентството не е на президентско ниво.

13.07.2020 08:59:18

Анонимен

Гласовете от президентството са силно компрометирани и е добре известно време да не се чуват.

13.07.2020 06:52:28

Анонимен

Сашко, и ти ръсиш егати глупостите !

13.07.2020 06:33:23

Анонимен

Защо Гешеф не нахлу да провери вилата в Бояна за злато и евро? А и в Банкя? Защо не провери снимките и записите?

12.07.2020 16:13:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.