• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Страхил Делийски: Протестите ще ескалират през септември

Страхил Делийски: Протестите ще ескалират през септември

/КРОСС/ „Гражданските протести не могат да свалят властта, но могат да създадат онзи специфичен психофон, контекст, в който властта все по-трудно може да оперира  - много е трудно да се взимат управленски решения, в силно заявено масово недоверие“, коментира политолога Страхил Делийски развитието на протестите.

Той каза, че лятото не най-добрият сезон на протести, но динамиката им показва, че напрежението е достатъчно голямо и показва невъзможността на властта да комуникира с хората по площадите.

Политологът не се нае да прогнзира, дали обявеният 21-ви ден на протестите ще е пиков, както призовават организаторите, но  смята , че е възможно енергията и хората на протестите  и да намаляват, и да се увеличават, като подчерта, че не броят на протестиращите е важен, а отношенията между властта и протестиращите. „И ако протестиращите намаляват, това  вероятно може да успокои властта, но това ще бъде измамно успокоение, защото  връзката между тях е тотално скъсана, а от страна на властта няма никакъв знак, каквото и да е усилие да разбере протестиращите. 

Забелжете, колко често хората казват, „ние искаме те да си ходят, ние ще решим кой да дойде чрез избори. А още по –трудно е управлващите  да се справят с икономически, социални и други кризи, които Борисов твърди, че ще има.“

Управляващите имат проблем не само с хората по площадите, те живеят в една политическа своеобразна изолация, отворени са различни фронтове и на парламентарния терен и институционално –  с президента,  и ако правителството реши да изкара пълния си мандат, това ще бъде  едно тъжно за нюблюдаване правителство.

Политологът прогнозира, че най-вероятно след средата на септември, протестът ще ескалира, „защото правителството не успя да намери адевкатен начин на действие в тази ситуация“

„В крайна сметка няма нищо страшно правителството да си подаде оставка. Не виждам защо е този голям вой за липсата на необходимост от оставка. Това е нормална демократична практика Всяка една власт се изчерпва.

Силният политик си личи по това, дали може да разбере кога неговото време  е свършило. За съжаление не мисля, че ситуацията при Борисов в момента е такава. "

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Тулуп

Мутри ВЪН!

30.07.2020 10:07:26

Анонимен

Този долния е зъл комунист.Закривай тумора БСП.Заблуден овчи народ.Радев и Нинова си правят гаргара с вас.

30.07.2020 01:05:33

ДАВАЙТЕ БЪЛГАРИ, ОБРЕЧЕНИ СА МУТРИТЕ...

ТАЗИ ВЕЧЕР БЪЛГАРИЯ ВЪСТАНА СРЕЩУ МУТРАТА. САМО В СОФИЯ НА ПЛОЩАДА ПРЕД МС 120000/СТО И ДВАДЕСЕТ ХИЛЯДИ/ БЪЛГАРИ СКАНДИРАТ ОСТАВКА! В ОЩЕ 10 НАЙ-ГОЛЕМИ ГРАДА Е СЪЩОТО. ТАЗИ НОЩ БЪЛГАРИЯ ДЕМОНСТРИРА, ЧЕ С МАФИЯТА ИСТОРИЯТА ПРИКЛЮЧВА.ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ПАДНАТ. А СЛЕД ТОВА - НА ВСЕКИМУ ЗАСЛУЖЕНОТО ОТ ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ. ПЛЮС ОБРАЗУВАНИЕТО НА ДОГАН. И НАЙ-ВЕЧЕ БУХАЛКАТА ГЕШЕВ.

29.07.2020 22:44:51

Анонимен

Комунистите за пореден път ще излъжат народа.Радев и Нинова са алчни за власт.Мафия и корупция е творение на комунистите.Сега прехвърлят от болната глава на здравата. Бедни глупав народе,толкова ли не виждаш от къде идва опасността

29.07.2020 22:42:33

Анонимен

стига с тия платени драскачи.

29.07.2020 14:06:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.