• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Член на ВМРО - Русе: Време е нови лица да застанат начело на ВМРО

Член на ВМРО - Русе: Време е нови лица да застанат начело на ВМРО

/КРОСС/ Член на „ВМРО - БНД" при МО - гр. Русе - Иво Пазарджиев, публикува ИЗЯВЛЕНИЕ, в което критикува управлението на организацията на ВМРО от 2009 година насам.

Ето и пълния текст от изявлението (без редакторска намеса):


УВАЖАЕМИ СЪРАТНИЦИ,

Последните няколко години бяха изключително динамични за ВМРО. След успешната 2019 г. последваха събития, които значително понижиха авторитета на Организацията. Летните протести от 2020 г. катализираха нови обществено-политически нагласи, които за съжаление превърнаха ВМРО от управляваща партия в стремително сриващ се политически субект и нежелан партньор от останалите партии. Днес ВМРО е на дъното на общественото одобрение. Организацията дори не присъстваше в последните социологически проучвания. Считам, че причините за това са следните:

ВМРО понесе негативи от участието си в изпълнителната власт, което е разбираемо, когато става въпрос за бедна държава като България, където повечето от хората не живеят добре. Под ръководството на лидера на ВМРО в Министерство на отбраната бяха извършени редица правилни и полезни за държавата действия. За съжаление липсваше комуникация с обществото за постиженията в МО. Лидерът на ВМРО беше подложен на ожесточен черен PR от опоненти и уж-съюзници. Неглижирането на този процес доведе до абсолютния успех на калната кампания. Днес, за голяма част от обществото, образът на лидера е окалян и отблъскващ. Налице бяха изключително лоши кадрови решения в Министерството на околната среда и водите, за които ВМРО също понесе политическите негативи. През годините липсваха дори и наченки за изграждане на банка от кадри, които да бъдат реализирани от ВМРО на властови позиции. Вместо това се даваше път на външни хора със спорна репутация и експертност.

Летните протести от 2020 г. действително катализираха нови обществено-политически нагласи в голяма част от българите. Считам, че те бяха проспани и отново неглижирани. Липсваше дори позиция от наша страна при избора на спорната фигура на Главния прокурор. Протестите бяха умело използвани за рестартиране на стари политически лица, както и за реализация на нов партиен проект, който отдавна се очакваше. Вместо да усети пулса на обществото и да поеме нов и правилен курс за Организацията, лидерът на ВМРО г-н Каракачанов еднолично реши да застане до неприемливата вече фигура на Бойко Борисов и да подкрепим оставането му на власт. Това действие беше умело използвано от Борисов, който официално заяви, че остава във властта заради подкрепата на партньорите.

Неприличното сближаване с ГЕРБ и заявката за управление отново с тях повлия изключително негативно на резултата от изборите, проведени на 04.04.2021 г. Борисов вече беше изхабен политически, а хората уморени и пострадали от здравната криза. Нелепо беше в изборната нощ, когато социологическите агенции прогнозираха, че ВМРО е на ръба на прага за влизане в парламента, отново прибързано да се заявява, че първото нещо, което ще направим, е да разговаряме с ГЕРБ.

Безкрайната раздяла с Валери Симеонов, чието арогантно поведение отдавна го беше превърнало в неприемлив партньор, позволи всички негови негативи да бъдат понесени от ВМРО.

След проведените избори на 04.04.2021 г. за ВМРО беше останал поне моралният ореол като най-голяма политическа сила в патриотичния сектор, както и достойнството от самостоятелно явяване, а не в безпринципни коалиции. Съюзяването за следващите избори с подсъдимия Веселин Марешки, както и монтирането на лица със спорна репутация на челни места в големи райони като уж „гражданска квота" направи така, че ВМРО да се намира в абсолютната безпътица. Безпринципните коалиции и включването на компрометирани фигури в листите ни лека-полека ще отблъсне стойностните лица, които да участват като гражданска квота, като например създателят и продуцент на ансамбъл „Българе" - хореографът Христо Димитров.

Върху Организацията има наслоено усещане за нагаждачество и келепир. За съжаление ВМРО има сериозни „традиции" във формирането на безпринципни коалиции. Много от нас усетиха дежавю след брака с Марешки и спомняйки си 2009 г. Тогава имаше избори за членове на европейския парламент и за народно събрание през един месец. На изборите за европарламент бяхме в остра конфронтация с лицето Яне Янев - лидер на РЗС, който обясняваше, че ще товари хора на камионетки, за да реализира бързо правосъдие. Само месец по-късно ВМРО участваше в листите на РЗС... Не сме забравили коалициите с Бареков, Ковачки, Софиянски и всякакви земеделци.

Каква е перспективата пред нас за предстоящите два избора - президентски и парламентарни? Отново безпътица. Към момента самостоятелно можем да разчитаме на едва 40-50 хиляди гласа. За да видим светлина в тунела, са необходими бързи и решителни действия.

Единствено резките движения могат да дадат необходимия рестарт на Организацията. Днес все повече е необходим дебат относно лидерството във ВМРО!

Считам, че Красимир Каракачанов безспорно е дал много на ВМРО. Ние като общност сме длъжни да съхраним авторитета му, като му отдадем необходимото уважение като към почетен председател. При тази странна и несигурна обществено-политическа обстановка най-приемливо за всички нас би било Организацията да бъде съпредседателствана от трима изявени наши съратници (триумвират), каквато всъщност е старата традиция във ВМРО.

Бързата промяна на ръководството е единственото, което можем да направим, за да имаме дори минимален шанс за достойно представяне на предстоящите избори. Към момента в България няма политически субект, чиито лидер да не е сменян над 20 години. Време е нови лица да застанат начело на Организацията! Само така ще дадем ясен сигнал на обществото за подмладяване, промяна и скъсване с негативизма от управлението!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Светла Георгиева

Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и още 20 души са задържани за корупция при издаването на документи за българско гражданство.: https://tinyurl.com/zd6w46jb

16.09.2021 05:06:48

Мария Антоанета

Мафията на Патриотите продала български паспорти за €28 милиона: https://tinyurl.com/jx8ev8f6

16.09.2021 05:04:33

†Пeтeла от Бaба Тoнка

Патриотите продали български паспорти за 28 000 000 €: https://tinyurl.com/jyp8a3d3

16.09.2021 05:00:26

Бай Петър надзирателя от Затвора в Панкрац

Баща и син Каракачанови агенти на ДС: https://tinyurl.com/2m5yyw7y

16.09.2021 04:55:13

†Таню Войвода от Кирчан Баир - Вoйн на Светлината:

☞Гибердясали сводници-мангали от Камен и Априлово означава празник за всеки българин. ☞Дай Боже по-честичко такива душевни благинки. Амин: https://uni.su/FmqKtR ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая.: https://uni.su/SCwb43 ☞В Попово няма неизнасилено момиче. ☞Някои си признават, други не, но това е истината. ☞Град на милиционери, сводници, мутри и турскоговорящи мангали. ☞Затова всеки се спасява на някъде, за да оцелее.: https://uni.su/JoIy8N ☞Ето защо му викат белият град.: https://uni.su/wWaoKv ☞Наркотрафика се ръковоки лично от Боко-тиквата: https://uni.su/h09ywW Русенския влах Каракачанов също е в играта с кардамските мангали наркотърговци: https://uni.su/u8LTck ☞Един от мръсните гадове, от групата за мокри поръчки към общината е узбека Пеньо Кирилович Станев: https://uni.su/BEtzSJ ☞Станев-999: https://uni.su/1eqIsH ☞Ето така майка му Мунджия Ганиева охраняваше с брадвата плантациите му с марихуана: https://uni.su/0kMXDC ☞От 30 години Пеньо произвежда амфети в цеховете си в Дриново, Долец и Баба Тонка в комбина с кметовете и полицаите, ощетява държавата с манипулируемите си узбекски касови апарати.: https://uni.su/ncaD3b Попово е известен още и с проститутките си: https://uni.su/xpv87V И с шивачките си.: https://uni.su/dvQFuH ☞На ушeвите кoпeлета целите им родове работят по канцелариите в МВР, там са до дeвето коляно, даже нарочно не се пенсионират, за да вкарат и правнуците си ако могат: https://uni.su/ponGPj ☞Трепи сводниците, бий и eби милициoнерите, спасявай Майка България: https://uni.su/HyNEGh ☞ДПС е името на българската мафия: https://uni.su/RUHwhv ☞Под игото: https://is.gd/UhzucW ☞Време Разделно: Е1: https://uni.su/CVMTqR Е2: https://uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: https://uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: https://uni.su/DMWPKa ♥България над всичко! ✞Амин✞ ☞Казах.

16.09.2021 04:48:41

†Змeй Гopянин❤Wien=Лъв: https://uni.su/A5nR7K

☠Циганин-сводник=гнусна хиена: https://tinyurl.com/3v54c8mb Красимир Дончев Каракачанов е агент Иван от Шесто управление на ДС: https://tinyurl.com/3v427pxr

16.09.2021 04:42:43

†Таню Войвода от Кирчан Баир

Досието на доносник Красимир Каракачанов: https://tinyurl.com/axau4hmv

16.09.2021 04:38:53

Легионер Илия

Красимир Каракачанов е гнуceн ДОНОСНИК на ДС с два псевдонима "Дончо и Иван": https://tinyurl.com/vwvxfxhx

16.09.2021 04:34:39

Русе

Иво е наш общински лидери ние стоим зад всяка негова дума.Каракачанов да ходи да си чете книжките и да остави ВМРО на мира.

15.09.2021 23:01:04

Светослав

Какъв почетен председател, за това че унищожи добрия образ на ВМРО в обществето трябва да го изгоните.

15.09.2021 22:39:37

Кристиян

Доста време ви отне да стоплите, че господина с изтърканите дънки само пречи на ВМРО

15.09.2021 22:38:58

Георги Тодоров

Каракачанов е като Бай Тошо за ВМРО, еднолично си взима решения. Само да си поемаше отговорност за грешките…

15.09.2021 22:35:22

Стоян Траянов

Махнат ли го тоя, ще цъфне партията.

15.09.2021 21:19:21

Велислав Първанов

Позицията е логична, дори и в най-големите пикове на организацията, Каракачанов е бил спирачка за по-нататъшен възход. Личността му е отблъскваща за българския гражданин.

15.09.2021 21:12:52

член

Много трезва оценка на Иво Пазарджиев, припокриваща се изцяло с нагласите на местните организации в страната. Г-н Каракачанов, оттеглете се преди да е станало късно! Оттелете се с достойнство и почести, защото, ако не го направите скоро, рискувате все повече и повече организации да излязат с позиции против вас и да сринат авторитета ви до такава степен, че да станете мръсна дума за организацията. Ще бъде жалко за всичко, което някога сте направил за ВМРО

15.09.2021 21:03:59

Член ВМРО от 1998 година

Отдавна съм казар,че Организацията ни с този самовлюбен "войвода" е за никъде.Що народ прогони,на никого не даде да се изяви само и само някой да не го засенчи и измести.Я да каже що парички му минаха през ръцете и как пък един не се намери да го пита къде и за какво отидоха.Организацията се ръководи само от лично посочени от него предани му до гроб.

15.09.2021 20:57:51

патриот БГ

Този ненаситник Каракачанов е готов и с последния циганин да се гушне само и само да е в кириза.Право е момчето дето пише.Бойко го държи за топките и не може да му гъкне.Досега винаги съм бил за ВМРО,но докато този ненапил се и ненаял се торбалан е там,никога няма вече да гласувам за тях!Махайте го и не се чудете.

15.09.2021 20:51:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.