• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Река Тобол в руския град Курган достига критични нива

Река Тобол в руския град Курган достига критични нива

/КРОСС/ Нивото на водата в река Тобол близо до руския Курган надхвърли границата с 16 см до критично ниво. Това съобщава "Интерфакс", като цитира данните от картата на наводненията, публикувана на уебсайта на градската администрация.

По данни към 18:00 часа в понеделник (московско време) за последните два часа водата се е повишила с 12 см - до 716 см.

Според кметството в момента има заплаха от наводнение в микрорайон "Топола", извършва се евакуация. Пътят за микрорайон Смолино също е залят с вода.

"По нея движението на пътнически транспорт е невъзможно. По тази причина от днес до второ нареждане се затваря движението на всички видове транспорт, се казва в съобщението.

На свой ред пресслужбата на областната администрация отбелязва, че вече евакуирани части, са наводнени.

"Това е въпреки факта, че нивото на водата в Тобол в района на Курган е само около 7 метра, а прогнозата на Националния център на Министерството на извънредните ситуации на Русия казва, че в най-лошия случай нивото на водата може да се повиши до 10 м 82 см. Ако живеете в наводнена зона, незабавно се евакуирайте", отбелязва пресслужбата.

По-рано беше съобщено, че неблагоприятните събития в района на Курган възникват при ниво на водата 700 cm, а опасните събития - при 850 cm.

Специалисти от Уралския отдел по хидрометеорология и мониторинг на околната среда прогнозират, че на 15-18 април нивото на водата в река Тобол близо до Курган и надолу по течението ще продължи да се повишава рязко в някои дни.

На 8 април в района на Курган беше въведено извънредно положение поради наводнения.

Информационна агенция ТАСС цитира по-рано руското министерство на извънредните ситуации, че над 14 000 сгради в цяла Русия са били наводнени.

В Казахстан, също засегнат от наводнения, повече от 1000 къщи в град Петропавловск са наводнени, съобщиха властите в неделя.

Общо от началото на наводненията в страната са евакуирани над 107 000 души.

Двама мъже бяха открити мъртви в западната област Атирау в Казахстан в неделя, след като изчезнаха в началото на април при наводнения в град Кулсари, съобщиха от министерството на извънредните ситуации.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Господ си знае работата, миналата година азиатопитеците взривиха стената на Каховската ВЕЦ в Украйна и сега им се връща тъпкано....

16.04.2024 13:42:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.