• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Спортна кола на водород

Спортна кола на водород

/КРОСС/ Бъдещето на спортните коли е електрическо. Като един от пионерите в развитието на електрически превозни средства с горивни клетки на водород Hyundai представи високоефективен хибриден концепт на водород, чийто дизайн ни връща към ранните години на корейския производител. Този автомобил с означение N Vision 74 е предназначен да покаже следващите стъпки на марката по отношение на спортните N модели и същевременно е знак на почит към концептуалния модел Pony Coupe от 1974 г., съобщи "Труд бг".

Въпросният автомобил отпреди половин век е проектиран от легендарния дизайнер Джорджето Джуджаро и предизвиква сензация при представянето си на изложението в Торино. Сега Hyundai възобновява за нов прочит идеята за купето от далечната 1974 г. съвместно италианската дизайнерска агенция GFG Style, чийто основател е именно Джуджаро. По план новото издание на спортното купе Pony трябва да е готово през следващата година.

Външността на концепта разкрива как ще изглеждат бъдещите спортни N модели на Hyundai - с чисти повърхности и динамични пропорции. Сложната му система за охлаждане постига ефективен въздушен поток и максимална ефективност. Пикселната радиаторна решетка, също както страничните и задните вентилационни отвори, са проектирани да отвеждат въздушните струи по най-добрия начин.

Добрата аеродинамика е в основата на силното представяне на всяка спортна кола и е особено важна за модели със задно предаване, какъвто е новият концепт. Тя допринася и за перфектния баланс на пътното поведение, което е подходящо за бързо шофиране както на писта, така и в градски и извънградски условия.

Според предварителна информация автомобилът ще разполага с два електрически мотора на задния мост с обща мощност 670 к. с. и 900 Нм въртящ момент. Те се захранват от батерия с капацитет 62 киловатчаса, която се зарежда от външен контакт. По време на движение горивната клетка осигурява мощност 115 к. с. с разграждането на водорода.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.