• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Петър Волгин: Обнадежден съм, защото виждам много хора, които искат промяна

Петър Волгин: Обнадежден съм, защото виждам много хора, които искат промяна

/КРОСС/ Обнадежден съм, защото виждам много хора, които искат промяна. Това каза кандидатът за евродепутат от "Възраждане" Петър Волгин в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

Липсата на суверенитет е най-големият проблем както в България, така и в Европа, подчерта той. "Ние сме тотално лишени от суверенитет. Същото важи и за ЕС и лидерите му. Това трябва да е силна и независима структура, но е в същото положение като нас. У нас от дълги години върви отрицателна селекция - послушните, неинтелигентни и услужливи влизат във властта. Не трябва менталността ни да е васална, да се радваме, че господарят ни е погалил по главата. Властта смачка референдума за запазване на българския лев, защото щяха да го загубят", смята той.

По думите му част от българските политици се държат като „колониални администратори". „Липсва им желание, липсва им възможност, липсва им интелектуален капацитет, защото у нас от дълги години върви една отрицателна селекция. Т.е. колкото си по-послушен, колкото си по-неинтелигентен, колкото си по-готов да обслужваш чуждия интерес, толкова по-лесно ще ти се получи да влезеш във властта и да станеш министър, премиер, всичко друго", коментира Петър Волгин.

По думите му единствена "Възраждане" се осмелява да се противопостави на статуквото - у нас и в чужбина. "Искаме референдум, на който българите да кажат дали предпочитат да бъдат в НАТО. Откакто сме във военния алианс армията ни е недоокомплектована и по-слаба отпреди 20 години. А пък ЕС, ако продължава така, сам ще се разпадне", посочи Волгин.

Според него промените в България могат да дойдат само ако започнат промени в Европа. „Ние няма как да искаме да сме членове на този Европейски съюз, който е в момента, на тази застинала във всякакви неприятни неща институция и да се надяваме, че тук, в България, можем да направим някакви чудеса и да си построим една прекрасна и съвършена държава. Невъзможно е това да се случи, ако няма промени в този съюз, на който ни сме членове", смята Петър Волгин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.