• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Володин: Проблемите на финансовата политика на ЕС може да доведат до връщане на държавите към национални валути

Володин: Проблемите на финансовата политика на ЕС може да доведат до връщане на държавите към национални валути

/КРОСС/ Проблемите на финансовата политика на Европейския съюз ще се задълбочат, което може да доведе до отслабване на еврото и връщане на държавите към национални валути. Това написа председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

„Еврозоната, която се конкурира с долара, отслабва. По-скъпите американски ресурси се налагат на Европа. Всички тези проблеми ще се задълбочат. Което може да предизвика криза в Европейския съюз, в резултат на отслабване на еврото. и вероятно дори връщане към националните валути“, каза още Володин.

Според него днес САЩ "не бързат да помагат на европейските страни", защото "тази ситуация е от полза за тях". Володин припомни, че по-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че доларът ще се повиши до 200 рубли за долар, но днес цената на един долар в Русия е 52 рубли, а на еврото - 55 рубли. „Рублата е подкрепена от реални стоки и ресурси – неща, без които не можете да живеете в съвременния свят. Следователно националната ни валута се засилва“, подчерта Володин.

В същото време, добави той, ситуацията с еврото е различна. „Европейският съюз е свикнал да живее в дългове, които са достигнали критично ниво за редица европейски държави“, отбеляза председателят на Държавната дума. По-специално той цитира примера с Гърция, където дългът достига 185,4% от БВП, Италия (150,56% от БВП), Португалия, чийто дълг е 121,64% от БВП, и Испания (116,38% от БВП). БВП) и Франция (112,58% от БВП).

„По-рано богатите страни от Европейския съюз (ЕС) можеха да оказват помощ на по-бедните европейски съседи. Сега те самите имат проблеми. Германия и другите северноевропейски държави, които преди седем години извадиха Гърция от фалит, днес едва ли ще могат да помогнат. . През това време ситуацията само се влоши”, подчерта Володин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.