• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Българската група Intelligent Music Project ще представи България на "Евровизия" в Италия догодина

Българската група Intelligent Music Project ще представи България на "Евровизия" в Италия догодина

Българската супергрупа представя страната ни на конкурса в Италия през май следващата година с песента Intention. Вокалистът на Rainbow, Рони Ромеро, е в състава на българското участие

„БНТ ще продължи традицията за участие на България на най-престижния музикален конкурс в Европа.

/КРОСС/ Много сме щастливи, че днес отново се завръщаме на сцената на безспорно най-голямото музикално състезание на Европа. За нас е гордост и чест да реализираме тази година за втори път в публично-частно партньорство нашето участие - в случая с Intelligent Music Project и с г-н Врабевски. Това каза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков на пресконференция при представянето на българския участник на песенния конкурс „Евровизия" в Италия през следващата година.

Емил Кошлуков (генералният директор на БНТ)

Той изрази надежда, че този модел на сътрудничество ще се затвърди и ще бъде успешен. „Смятам, че сме избрали песен, музика и стил, които са в модните тенденции, които ще дадат шанс и възможност на България да се представи достойно", каза още генералният директор на БНТ.

Създател, продуцент и автор на всички текстове и песни на Intelligent Music Project е д-р Милен Врабевски, който представи проекта си. Този проект съществува от повече от десетилетие и в него са участвали изключителни звезди като Джон Лоутън, Саймън Филипс, Джоузеф Уилямс, Джон Пейн, Нейтън Ийст, Тим Пиърс, Карл Сентaнс и Рони Ромеро, когото Врабевски определи като „най-добрият глас в света в момента". Той посочи, че с екипа си повече от 10 години работи на най-високо, световно ниво и самият факт, че рок величия от подобен ранг са били част от Intelligent Music Project и са припознали себе си в музиката им, говори за безкомпромисния професионализъм, който винаги са влагали и ще вложат и сега с участието си в конкурса.

„С оглед утвърждаващата се тенденция за завръщане на рок музиката на европейската и световна сцена, с нашите партньори от БНТ вярваме, че този международен, но в основата си напълно български проект, работещ изцяло за името на България по света, ще представи повече от успешно страната ни на предстоящата „Евровизия". Ще покажем пред света, че в България може да се прави музикален проект на световно ниво", заяви Врабевски.

По думите му „Евровизия" винаги е била причина за обединение на нацията, а целта на неговия проект е именно обединение на българите. „Приемам това като кауза. Обединението е в основата на дългогодишните ми инвестиции в народолюбиви инвестиции не само за българите в България, но и за българите в историческата ни диаспора. Още един много важен аспект е възпитаването на добър вкус у подрастващите", каза още Врабевски.

д-р Милен Врабевски (продуцент и автор)

Той представи и участниците в проекта Intelligent Music Project. Рони Ромеро определи като „истинска рок звезда и легенда, един от най-активните вокалисти в света в момента" и изрази надежда, че именно той ще изведе Intelligent Music Project на финала на конкурса. От година и половина той е пълноправна част състава на проекта като негов фронтмен.

Стоян Янкулов-Стунджи ще участва в „Евровизия" за трети път, като в проекта се включва с барабани. „Той е нашата емблема и нашият талисман", заяви Врабевски.
Бисер Иванов е китарист на световно ниво, чийто талант и умения са признати от много световни звезди. В състава на проекта е от четири години.

Славин Славчев е вокалист и барабанист. „Той е човекът, на който давам на концерти да пее най-трудните партии", посочи Врабевски.
Иво Стефанов е музикален продуцент на Intelligent Music Project и кийбордист. „През него е минала всяка нота, всеки тон в албумите. Отговаря за качеството на всичко, което правим, включително и сега, на „Евровизия", обясни Врабевски.

Димитър Сираков е басист на групата и е сред най-новите й попълнения.
Борислав Мудолов-Косатката е човекът, който много помага да се развие едно парче до вече завършено произведение на световно ниво.

Музиката и текстът на песента, с която ще бъде представена страната ни, са на Милен Врабевски. Тя ще бъде представена през декември и ще отговаря на очакванията на високата аудитория на състезанието. „Тя поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки един от нас с остарелите модели за вяра и поведение, които ни дърпат назад. Песента отправя послание конкретно и към родители и учители - да не учим децата си да живеят в саксия, а да излязат от клетката на тази сигурност и да не спират поривите си към себереализация. Има национален елемент, който показва отношението към региона, бита и културата. Заложили сме на емблематичност в стила, която много съответства на характера на състезанието, така че акцентът не е върху черти от националния фолклор, но веднага си личи стилът на Intelligent Music Project", обясни Врабевски.

Видеото ще бъде представено с кратко турне в пет български града - Благоевград, Пловдив, Търново, Русе и Стара Загора.

Рони Ромеро (вокалист на Intelligent Music Project)

Рони Ромеро заяви, че за него е огромна чест да участва като български представител в конкурса „Евровизия" и благодари за гласуваното доверие. „От три години се чувствам на половина българин, София ми е почти втори дом. Аз така разбирам това състезание - според мен „Евровизия" не е въпрос на това откъде си, а да представиш чувствата, които изживяваш в тази държава", каза Ромеро.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.