• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Иран наказа Уелс в последната секунда

Иран наказа Уелс в последната секунда

/КРОСС/ Иран възкръсна след тежката загуба от Англия на старта на мондиала с победа над другия британски тим в група „В" Уелс и запази шансовете си за прогрес. Персите надделяха с 2:0, а решаващият гол падна в 8-ата минута на добавеното време, което трябваше да е 9 мин, а стана близо 11. Вкара го Роозбех Чешми, чийто шут най-сетне намери ъгъла на вратата, след като многобройните опити на иранците в последните минути профучаваха край нея.

Успехът бе до голяма степен заслужен, тъй като тъкмо азиатският отбор бе по-близо до попадение през целия мач. В начолото звездата им Сардар Азмун се оказа сам срещу вратаря Уейн Хенеси, но реши да подава на Али Голизадех, който прати топката във вратата, но се оказа, че е бил в засада. На старта на втората част двамата улучиха гредите при една и съща атака, а Хенеси спаси добавката. Вратарят на Уелс обаче получи първия червен картон на мондиала, след като в 86-ата минута повали грубо откъсналия се Мехид Тереми. Ситуацията напомняше на паметния „фаул-престъпление" на германския вратар Тони Шумахер срещу французина Патрик Батистон на световното в Испания преди 40 години. И реферът Марио Ескобар също не се реши виднага да изгони виновник, но преглед на положението на видео промени становището му и Хенеси трябваше да напусне игра, а с него и Аарън Рамзи, който бе заменен от резервния вратар Анди Уорд.

Дългото добавено време даде на иранците шанс да играят с човек повече близо 15 минути, а в самия край шутът на Чешми намери долния ъгъл на вратата. Британците се хвърлиха да изравняват и бяха хванати на контраатака - Рамин Резаеян удвои аванса, за да донесе първата иранска победа в Катар.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.