• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Известни творци и популярни лица пресъздават магията на думите в литературния фестивал „Враца - книжен град“

Известни творци и популярни лица пресъздават магията на думите в литературния фестивал „Враца - книжен град“

Стефан Вълдобрев и Георги Господинов са сред гостите на второто издание на най-големия литературен фестивал в Северозападна България, който започва от днес

/КРОСС/ От 24 до 26 септември 2020 година във Враца ще се проведе вторият литературен фестивал „Враца - книжен град". Неговата цел е да събере на едно място автори и читатели, да насърчи любовта към книгите, думите и четенето, да вдъхнови хората от всички възрасти да изследват нови идеи и да разширяват хоризонтите си.
Събитието се организира от Регионална библиотека „Христо Ботев - Враца.
Официалното откриване започва от 18:30 ч. на 24 септември /четвъртък/ със спектакъл и огнено шоу на театрална група ТЕМП. Веднага след това, от 19:00 ч., врачани ще могат да се срещнат със Стефан Вълдобрев, който ще представи своята „Книга за песните".
Специално за втория фестивален ден - 25 септември /петък/, във Враца ще пристигне атрактивният плевенски художник Деян Павлов-Джими, който ще направи демонстрации на ръчно изработване на хартия. Началният час е 10:00.
Гост на творческата вечер ще бъде писателят Георги Господинов. Срещата започва в 18 ч.
Третият фестивален ден - 26 септември /събота/, продължава с „Джобни чародейства" - куклен моноспектакъл на Мануела Саркисян, в който специален участник е публиката. Началото е в 11:00 часа.
В 18:00 ч. в събота в града ще пристигне актьорът и илюзионист Ненчо Илчев. Той ще представи „Забранената книга за фокуси", както и някои от специалните си магически трикове.
Когато настъпи залезът в третия фестивален ден, в 19:30 ч., ще отвори и ателието за рисуване със светлина на център АЛОС. Всеки един от присъстващите ще може да сътвори приказен свят с помощта на атрактивната фотографска техника light-painting. Всеки участник в това приключение ще си тръгне с подарък - необикновена снимка от своята история!
В първите два дни на фестивала, издателство „Тогедър Академи" и фондация „Въздигане" организират игра „Съкровищата на Траките". Насочена е към малките изследователи от II, III и IV клас. Ще се проведе на 24 и 25 септември, при шатрите на книжния базар, пред сградата на НЧ „Развитие 1869". Целта на играта е да припомни на младите изследователи за нашия произход и да провокира интерес към Регионалния исторически музей, където могат да видят най-голямото, открито досега, тракийско съкровище - Рогозенското.
В дните от 24 до 26 септември, пред сградата на Народно читалище „Развитие 1869", ще бъдат подредени заглавия от селекцията на книжарница „Нова галерия", издателство „Тогедър академи" и фондация „Въздигане", издателство „Медиа груп" - Враца, Конфедерация на българските писатели - клон Враца, съвместно с поетичен клуб „Арфа". В петък /25 септември/ с книжен щанд ще се присъединят и книжарничка „Извор", село Челопек, на Сдружение „Книгини" и издателство „Жанет 45". Книжният базар ще работи от 10 до 20 ч., в трите фестивални дни.
* Всички събития ще се провеждат пред сградата на Регионална библиотека „Христо Ботев" - Враца.
* Всички събития са безплатни.
* Всички събития ще се провеждат при строго спазване на социална дистанция и обявените противоепидемични мерки.
Партньори на фестивала са Община Враца, Народно читалище „Развитие 1869" - Враца, Регионално управление на образованието - Враца.

Осъществява се с медийната подкрепа на azcheta.com, detskiknigi.com и openvratsa.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.