• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Цветан Цветанов: Последиците от COVID-19 ще са катастрофални

Цветан Цветанов: Последиците от COVID-19 ще са катастрофални

/КРОСС/ Интервю на председателя на Републиканци за България Цветан Цветанов за Хасковската телевизия ETV.BG
Работните посещения, които правим със зам.-председателя Павел Вълнев са, за да посетим всички областни центрове и колкото може повече общини. Обявяваме представителите на структурите на Републиканци за България.
Говорим за актуалните теми, които вълнуват българските граждани. Най-важната тема е пандемията и мерките, които предприема българското правителство. За жалост се постигна хаос и България е в статистиката с най-критична ситуация и сме в списъка като 3 страна по жертви от COVID-19.
Виждаме, че тези 7-8 месеца след първата вълна Българското правителство просто не е направило абсолютно нищо, за да има ясен план за действие както се направи в много от европейските държави и смъртността не е толкова голяма.
Най-големият проблем е хаосът и оправянето на всеки самостоятелно. Това означава, че имаме огромен дефицит на доверие както към институциите и неспособност да се справят със ситуацията.
Предложението, което направихме от Републиканци за България с лекарския експертен съвет - те дадоха много ясни решения. За голямо съжаление те са много закъснели, но най-важното беше липсата на ясно идентифициране на болниците, които да бъдат обособени като ковид болници. Това създаде хаос и невъзможност дори плановите операции да могат да бъдат правени в специализираните болници.
Решението беше едно съгласно чл. 5 от ЗЛЗ ведомствените болници - Транспортна, МВР болница, ВМА и останалите по страната можеха да задоволят над 2/3 от легловата база, която беше необходима с експерти, лекари, оборудване на съответната техника и обезопасяването на живота и здравето на всички екипи, които работят. По този начин щеше да има и лесно финансиране, защото бюджетните лечебни заведения не са търговски дружества и въпросът можеше да бъде решен много бързо с решение и постановление на Министерски съвет.
Така НЗОК щеше да си свърши работа с Търговските лечебни заведения и всички тези планови операции, които трябваше да бъдат направени.
Оценката за сегашното управление
Последните няколко месеца изцяло хаотична и популистка. Държавата респективно се управлява от джипка, а когато това се случва от министър-председателя по този начин това означава, че ние сме далеч от институциите - от символите на държавността. Има един или двама спътника до него и се слушат някакви самовлюбени изказвания за успехите и просперитетите, а никой не вижда, че в момента в селата хората изнемогват, никой не защитава българските производители. Това са политики, които трябваше да се направят точно от правителството, за да могат в условията на тежка криза като пандемията, която ще е с много тежки последици за икономиката да съхраним всяко едно работно място.
Да може да подпомогнем бизнеса и да гарантираме, че малкият и средният бизнес ще бъде съхранен.
В момента правителството си купува гласове като заявява, че ще увеличи заплатите в бюджетната сфера, но най-важно е какво правиш за бизнеса, защото той заедно с икономиката са тези, които осигуряват приходната част на бюджета. Разходната е най-лесно да я направиш, но ако нямаш приход не може да се осъществи.
Не се чувам с премиера Борисов откакто имаме диаметрални различия по евротлантическата ориентация на страната и поведението, което се демонстрира в момента. Не виждам смисъл да се водят каквито и да е било разговори.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А Цвъки може да гарантира добро управление на...апартаментите си.Човекът е специалист по добив на апартаменти и там свършват всичките му дарби на човек завършил ВИФ.

22.11.2020 10:50:18

Анонимен

Глупости продължавате да вярвате в най-голямата измама. Няма коронавирус. А цвъки иска да се включи в капачката.

22.11.2020 08:25:16

До крадеца ЦвЦв

Айде в затвора, бе цървул смотан!

21.11.2020 15:32:37

Хаос

ПРАВ СТЕ Г-Н ЦВЕТАНОВ,ПАНДЕМИЯ НЕ СЕ УПРАВЛЯВА С ХАОС.

21.11.2020 12:40:33

бумеранг

Г-н Цветанов последиците отдавна са катастрофални с COVID-19

21.11.2020 12:40:26

ефект

Винаги сме на върха на класациите, когато става въпрос за лошо управление, здравеопазване, тютюнопушене, алкохол и т.н. Не можем да оставим така нещата. Трябва си промяна и то задължително !!!!

21.11.2020 12:40:03

Д-р Радева

Успех! Мислещите хора ще ви подкрепят. Стратуквото трябва да се промени.

21.11.2020 12:37:12

полтъргайс

Предстоят най-тежките месеци на коронавирус, а още сега сме в здравна катастрофа

21.11.2020 12:36:18

Д-р Хаус

Смъртта на пациенти на стълбите на болница показва нивото на българското здравеопазване. Нуждаем се от спешни реформи и бързи мерки

21.11.2020 12:36:07

аз

Нямаме област, община и село, където да нямаме проблеми със заразата и неадекватните мерки, които правителството предприема,защото от пролетта досега имаше достъчно време да се подготвят . Това показва само безотговорност от страна на управляващите.

21.11.2020 12:36:06

Позитивен

Българското правителство няма воля да ограничи коронавируса, защото се страхуват

21.11.2020 12:35:27

Анонимен

Covid-19 е доста коварна тема днешно време прозрачност е вашия девиш надяваме се да е така

21.11.2020 12:34:44

Анонимен

Най-тревожното е, че хората не вярват в мерките, които се предлагат от правителството – прекалено много бяха лъгани в последните месеци. Не вярват дори в това, че парите, които се казват след всяко заседание на МС за здравната система ще бъдат дадени. Не се знае за какво се изразходват тези средства – знаем само едни суми, милиони. Цифри, които създават впечатлението, че правителството много дава, но за какво дава.Искам някой да застане като вас без користни цели да даде яснота в тази държава.

21.11.2020 12:34:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.