• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

УЕФА решава бъдещето на футбола в Европа след пандемията

 УЕФА решава бъдещето на футбола в Европа след пандемията

/КРОСС/ Европейската футболна централа УЕФА свиква днес нова среща, на която ще се обсъждат различните възможности за промени в календара и пренасрочване на големия брой отложени мачове в цяла Европа заради пандемията от коронавирус. Във видеоконферентния разговор ще участват представители на всички 55 страни - членки на централата.

Очаква се да бъде решено как ще бъде завършен сезона в различните европейски първенства, както и в евротурнирите. Ръководството на централата ще предложат три варианта на федерациите. Първият е шампионатите да бъдат рестартирани на 15-16 май, вторият е това да стане в края на май и началото на юни, а последната опция е мачовете да се подновят най-късно до 21 юни.

От УЕФА ще поставят и краен срок за завършване футболния календар в Европа, като датата е 31 юли. До тогава всички мачове във всички първенства трябва да са изиграни и да бъдат определени всички евроучастници за следващата кампания. В противен случай може да се стигне до провал на сезона.

Това се отнася и за България, където в Първа лига има да се изиграят още 2 мача от редовния сезон, като след това са предвидени и още 10 кръга плейофи. Освен това трябва да се изиграят полуфиналите и финалът в турнира за Купата на България.

Почти на 100% е сигурно, че във всички първенства на Стария континент мачовете ще се играят без публика, когато турнирите се подновят.

Все пак европейската централа няма да налагат мнението си и ще оставят различните федерации сами да преценят кога ще подновят мачовете в своите държави в зависимост от това каква е обстановката с пандемията от Covid-19. На някои места в Европа положението е доста по-тежко от други и затова никой няма да бъде притискан отгоре.

В програмата на заседанието са заложени за обсъждане и въпросите около заплатите на футболистите, както и евентуалните промени в сега действащата трансферна система.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.