• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Росица Матева: 6,6 милиона са всички български граждани, които имат избирателни права, във всички части на света

Росица Матева: 6,6 милиона са всички български граждани, които имат избирателни права, във всички части на света

/КРОСС/ 6 милиона и 600 хиляди са всички български граждани, които имат избирателни права, във всички части на света. Ако сравняваме с преброяването - в него участват всички граждани на територията на България. Това заяви в сутрешния блок на BTV „Тази сутрин" Росица Матева, зам.-председател и говорител на ЦИК. Не можем да съпоставяме преброените с регистрираните в избирателните списъци, добави тя.

За да се успокои обществото ще се броят контролните разписки от машините. Резултатът от изборите е това, което е записано в машините. ЦИК реши, че е добре да се направи 100% преброяване, за да няма поводи да се говори срещу изборния процес. Един от ефектите на машинното гласуване е бързата обработка на резултатите, уточни говорителят на ЦИК.

Вече се извършва инсталацията на софтуера на машините, които ще бъдат използвани в изборния ден а 2 октомври.

От всичко, което чуваме, не се очаква висока избирателна активност. В последната седмица на предизборната кампания очаквам избирателите да преценят, че това е техен дълг, а начинът, по който се управлява държавата, зависи от нас, подчерта Матева.

След гласуването хората бързат да издърпат картата или разписката от машината. Картата и разписката се изваждат след звуков сигнал от устройството. Пред изборните помещения има плакати с информация как се използват машините, посочи Матева.

Бюлетината е на две страници. Хубаво е преди да влезе в изборното помещение да провери името на кандидата, който иска да подкрепи с преференция, допълни тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.