• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Президент и премиер: Борбата е за всеки българин

Президент и премиер: Борбата е за всеки българин

По 1000 лева ежемесечен бонус върху заплатите ще получават всички медици, борещи се с коронавируса

/КРОСС/ Безпрецедентно единство демонстрираха президентът и премиерът. Румен Радев и Бойко Борисов загърбиха споровете и призоваха нацията към единство в трудната битка с коронавируса.

Двамата го демонстрираха в съвместно изявление след среща на "Дондуков"2 с участието и на шефа на кризисния щаб ген.Мутафчийски.

България и светът преминават през тежко изпитание. То налага пълна мобилизация на материалните ресурси и моралните сили на обществото. Епидемията ще подложи на изпитание здравната системи и всички социални системи от държавата, които ще трябва да устоят в една кризисна ситуация въпреки трупането на проблеми с десетилетия", заяви президентът Румен Радев.

Той напомни, че трябва да изразим своето уважение и подкрепа към българските лекари и медицински специалисти, върху които ляга основната тежест на тази битка.

Румен Радев - президент: Нашето оцеляване зависи от техния професионализъм, нравственост, техническо обезпечаване, социална сигурност и спокойствие и това трябва да е неотменен ангажимент на държавата. 30 години българите се спасяват поединично, но тази смъртоносна епидемия, която покосява най-слабите и възрастните хора, напомня, че е време да осъзнаем необходимостта от гражданска отговорност и обществена солидарност.

"Абсолютно съм солидарен с думите на президента. Това, което към момента правим в спешен порядък е да можем да защитим лекарите и медицинските сестри. Това, което решихме - тези, които са на първа линия и се борят с коронавируса ще получат по 1000 месечно възнаграждение", заяви премиерът Бойко Борисов.

"Трябва да подпомогнем малкия и среден бизнес, но и внимателно трябва да следим резервите - да внимаваме за пенсиите, заплатите на медиците, полицията, военните. Всеки лев го пресмятаме за дълъг период от време. Държавата, нейното функциониране, зависи от икономиката. Разбрахме се с президента ежедневно да му предоставяме нашите разчети, да бъдем единни, силни. Да се мобилизираме и да излезем от кризата", каза още министър-председателят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Понеже Боко изобщо не знае какво да прави и се оплете като пате в калчища хукна при Президента за помощ.

15.03.2020 14:49:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.