• 29 Септ 2023 |
 •  USD / BGN 1.8462
 •  GBP / BGN 2.2622
 •  CHF / BGN 2.0228
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 16°C

НС задължи правителството да представи доклад за всички действия по предоговаряне на Плана за възстановяване

НС задължи правителството да представи доклад за всички действия по предоговаряне на Плана за възстановяване

/КРОСС/ Със 199 гласа "за", 5 "против" и 5 "въздържал се" Народното събрание (НС) задължи Министерския съвет да представи доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решението на предишния парламент за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) в част енергетика.

Докладът трябва да бъде изготвен и внесен в НС в срок до 15 работни дни от приемане на настоящото решение, решиха депутатите.

Според приетото днес решение докладът, който ще изготви МС, трябва да включва хронологично представяне на предприетите стъпки от МС, чрез служебния вицепремиер по управление на европейските средства и служебния министър на енергетиката, съобщи БТА. Трябва да са включени всички срещи, разговори, предложения, планове, проекти и решения, свързани с преговорния процес, заедно с цялата съпътстваща документация към тях за срока от 12 януари 2023 г. до изготвяне на доклада, както и цялата налична кореспонденцията с Европейската комисия в този период, свързана с изпълнението на решението на предишното НС. В доклада следва да има информация и за всички изработени и/или в процес на изработка проекти за ускорено внедряване на възобновяеми енергийни източници заедно с цялата съпътстваща документация към тях, свързани с територията на комплекс „Марица Изток", заложени като условие за предоговаряне на ПВУ, поставено от ЕК.

Парламентът задължи МС в доклада да предостави и информация за всички документи, изготвени и свързани с евентуално изграждане на фотоволтаични системи и/или индустриални паркове в имоти собственост на „Мини Марица Изток" ЕАД и които се използват за въгледобив, както и за решения и/или проекти на решения на ресорните министерства, свързани с разпореждане на недвижими имоти и/или изпълнение на задълженията на „Мини Марица Изток" ЕАД по сключения през 2005 г. концесионен договор.

Докладът, който трябва да бъде внесен в парламента, следва да съдържа и информация относно списък с наименованията на фирми, с които са осъществявани срещи-разговори във връзка с осъществяване на инвестиционни проекти за ускорено внедряване на възобновяеми енергийни източници на терени, находящи се в Източномаришкия басейн, както и резултатите от проведените разговори, в това число и сключени под каквато и да е форма договори или поети писмени ангажименти, както и информация за всички изработени и предоставени на ЕК проекти, заедно с цялата съпътстваща документация, свързани с плана REPowerEU.

Депутатите удължиха работното си време до изчерпване на законодателната част от приетата програма за тази седмица. От дневния ред отпадна предвиденият за днес парламентарен контрол.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.