• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Министър Василев: Трябва да се идентифицират всички юридически лица по "Магнитски"

Министър Василев: Трябва да се идентифицират всички юридически лица по "Магнитски"

/КРОСС/ Финансовият министър Асен Василев даде подробности за допълнителния списък с фирми по закона "Магнитски", който вчера беше публикуван от финансовото министерство.

В решението на МС ясно е записано, че трябва да се идентифицират всички юридически лица в списъка на фирми, свързани със санкционираните по "Магнитски". Това обясни на брифинг финансовият министър Асен Василев.

Кои държавни фирми имат свързаност с общо 64-те в обявения списък е един от най-важните въпроси, който в момента се проверява от ведомството.

От всички министерства са дадени указания за всички предприятия с над 50% държавно участие да огледат съществуващите договори и взаимовръзки, все още нямаме обратна връзка, уточни министър Василев.

Днес беше прието постановление за реда и начина за отпускане на държавна помощ на туроператорите, което ще даде сигурност в бизнеса и ще осигури спокойствие на потребителите на туристически пакети в България, съобщи зам.-министърът на туризма Даниела Стоева.

Това е втора част от планираната сума в размер на 51 милиона лева, над 16 милиона в момента е остатъчната сума, които ще бъдат разпределени между компаниите, които все още дължат пари на крайните потребители, уточни Стоева.

Стартираме процедурата по приемане на документите на 1 юли, допълни зам.-министърът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

...България суверенна държава ли е ?

10.06.2021 15:25:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.