• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Вторият Фестивал на мисловните спортове ще се проведе в Златни пясъци

Златни пясъци /КРОСС/ На истинско раздвижване на мозъците ще можете да станете свидетели от 1 до 4 септември по време на Вторият Фестивал на мисловните спортове в Гранд хотел „Интернационал” в Златни пясъци.

Както и в първото издание на събитието, проведено през април в София, в програмата са включени състезания по покер, шахмат, бридж и табла.

В програмата на фестивала централно място заема Тексас холд’ем покер турнир с гарантиран награден фонд от 50 000 лева, който ще тече и през четирите фестивални дни.

Бридж състезанието е заложено в първия ден на фестивала - 1 септември, когато ще има индивидуален турнир с вход 25 лв. и по двойки с вход 55 лв.

Съревнованието по табла е също в петък, като входът е 100 лв., а наградният фонд – 6400 лв. Записвания са възможни в Хотел и Казино Интернационал от 16.08.2011, но желаещите да пробват уменията си могат да се запишат и в самия ден.

Шахматната част, която се очертава като една от най-оспорваните, ще се проведе на 2 септември. Международният Гросмайстор Юлиян Радулски (шампион на България за 2011 г.) ще даде сеанс на 20 дъски в рамките на фестивала и всеки, който умело борави с фигурите, е добре дошъл да се пробва срещу него, абсолютно безплатно.

Важно е да споменем, че събирането на тези спортове е български вариант на световната инициатива за направление по мисловни спортове в олимпийските игри. Шах-мат или чек-рейз, а може би бек-гейм или едно-безкоз, ако някой от тези термини ви говори нещо, то в никакъв случай не трябва да пропускате Вторият Фестивал на мисловните спортове.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.