• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Снежен циклон връхлита България тази нощ

Снежен циклон връхлита България тази нощ

/КРОСС/ Пореден епизод на зима 2021 се очаква да започне във вторник и да продължи около 48 часа.

Порция студен въздух от арктическите ширини е на път да обхване от северозапад почти цялата страна. В същото време над Балканите ще нахлуе влага от Средиземноморието, която ще донесе повсеместни валежи, съобщава NOVA.

Снеговалежите ще започнат още през нощта и призори във вторник от северозапад. До обяд ще обхванат в различна степен Западна и Северна България.

В източните райони на страната ще завали дъжд, който по-късно, с падането на температурите, ще премине в сняг.

Интензивен снеговалеж се очаква в по-късните часове във вторник и в нощта срещу сряда, когато студеният въздух ще обхване дори Черноморието.

В сряда преди обяд от запад на изток валежите ще започнат да намаляват и да спират. Най-късно това ще се случи в Североизточна България.

Има условия в следващите 48 часа да се натрупа снежна покривка около и над 20 сантиметра в Предбалкана, котловините южно от Балкана, в Североизточна България. На югоизток ще се излее солидно количество дъжд.

В някои райони на областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали метеорологичните модели предвиждат до 80-100 литра на квадратен метър за двата дни.

Температурите ще паднат осезаемо от сряда до петък. Дневните ще се колебаят около нулата, а сутрин и вечер - в интервала минус 5 - минус 10 в някои райони.

В планините снеговалежите ще са обилни в масивите на югозапад, в Стара планина и Родопите. Във вторник вечерта се очакват снеговалежи и на изток - в Странжда и Сакар. По планинските проходи и пътища са възможни усложнения в трафика. Вятърът ще създава предпоставки за навявания, а ниските температури - за обледеняване.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Учуден

Пустата зима... Не спира да ни изненадва... Само премиерът Бойко Борисов е учудващо постоянен...интелектуално, транспортно, джипно, магистрално, евроатлантическо и прочее...

26.01.2021 07:26:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.