• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Даниел Вълчев: Според мен Росен Желязков бе изненадан от решението за отстраняването си като председател на НС

Даниел Вълчев: Според мен Росен Желязков бе изненадан от решението за отстраняването си като председател на НС

/КРОСС/ Според мен Росен Желязков бе изненадан от решението за отстраняването си като председател на Народното събрание. А защо са го направили? Защото могат. Това сподели снощи в ефира на NOVA NEWS бившият вицепремиер проф. Даниел Вълчев.

Той поясни, че същото се е случито и с промените в Конституцията - били са направени от сглобката, не защото някой ги е искал или защото са били разумни, а „защото могат".

С освобождаването на Желязков ПП-ДБ, БСП, „Възраждане" и ИТН вероятно са преценили, че сега би било удачен момент да покажат на Борисов и Пеевски, че не могат да правят всичко в държавата и че тези две партии няма да могат да управляват сами. Но този начин на дребно наглеене няма да ни доведе до нищо добро, предупреди проф. Вълчев.

По думите му в последните месеци „опаткахме всичко", защото в България никой не иска да изгражда каквото и да е бавно, постепенно и с усилие.

В България сме свидетели на един неспиращ процес на временни хрумвания - слалом, на който не е ясно кой слага вратичките и кой взима завоите. Трайните неща - тези, които се изграждат бавно и с усилие - почват да губят хора. За няколко месеца опаткахме всичко, добави той.

По темата със съдебната реформа Даниел Вълчев посочи, че никой политик досега не е казал с конкретика какво и защо иска да промени, за да е ясно на хората за какви реформи става въпрос. Според него съдебната реформа в последните години е станало абстрактно понятие, изпразнено от всякакво юридическо съдържание, след което припомни, че за последната половин година Законът за съдебната власт е бил изменян и променян цели пет пъти и вероятно ще търпи още промени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.