• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Жълт код за значителни валежи, гръмотевици и силен вятър в половин България

Жълт код за значителни валежи, гръмотевици и силен вятър в половин България

/КРОСС/ Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и силен вятър е обявен в 14 области на страната в сряда, сочат данните на НИМХ.

В обастите Видин, Монтана, Враца, Пазарджик и Пловдив е обявена потенциална опасно от силен вятър с пориви 19-24 m/s.

В Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново през нощта срещу сряда ще има значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Количества локално до около 20-25 mm. Ще има условия и за градушки. В сряда ще духа умерен, временно силен вятър с пориви 19-24 m/s.

Времето ще бъде без вятър, но пък със значителни валежи от дъжд - количества локално до около 20-25 mm, в областите Хасково, Кърджали, Ямбол, Бургас и Варна. Там ще има условия за градушки, както и гръмотевици.

В четвъртък и петък ще остане ветровито, с умерен, покрай Дунав и временно силен запад-северозападен вятър. Облачността ще бъде променлива, главно след обяд по-често значителна и през първия ден в югоизточните райони на места все още ще превалява слаб дъжд. Температурите ще са по-ниски от обичайните за средата на април: минимални - предимно между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в петък и малко под нулата, максимални - в четвъртък между 9° и 14°, в петък - с 1 до 3 градуса по-високи.

В събота вятърът ще е отслабне, ще се ориентира от изток-североизток. От югозапад облачността ще се увеличи и главно в Южна България ще бъде с валежи от дъжд. В неделя ще превали на места в северозападната половина от страната, а температурите в югоизточните райони ще се повишат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.