• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър

Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър

/КРОСС/ Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър, които връхлетяха Бургас, Айтос и Поморие. Предприети са действия за спасяването му.Десет яхти са отнесени навътре в морето край Поморие.

Двайсетминутната буря със силен ураганен вятър нанесе много щети в Бургас, Айтос и Поморие.Над 100 са сигналите, постъпили в Областната управа за паднали дървета, отнесени покриви и ламарини.

В Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас също са постъпили над 50 сигнала за отнесени покриви и съборени дървета.

Семейство е блокирано на остров Св. Иван край Созопол. Те са били на туристическа разходка там, когато е започнала бурята.

От Морския спасителен координационен център потвърдиха информацията за човек, паднал зад борда на яхта, отнесена навътре в морето край Поморие. От там казаха, че в момента се организира спасителна операция.

Много тежка е ситуацията по плажните ивици, където са отнесени и изпочупени шезлонги и чадъри. В последния момент хора са били евакуирани от плажовете.Няма сигнали за наводнени приземни етажи и пострадали хора в областния център.

Поморие е без ток след авария, причинена от бурята и ураганния вятър. Вятърът е съборил стълбове по мрежа с високо напрежение, собственост на Електроенергийния системен оператор. От електроразпределителното дружество ЕВН търсят варианти за алтернативно електрозахранване.

В общините Бургас и Поморие ток няма още в 4 села, както и в кварталите "Крайморие" и в част от квартал "Сарафово".

Тече спасителна акция за човека, паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър, които връхлетяха Бургас, Айтос и Поморие.Поривите на ураганния вятър на места са стигнали 100 км в час.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.