• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Робот компаньон, кибер обувки и летящ мотор на Webit 2019

Робот компаньон, кибер обувки и летящ мотор на Webit 2019

/КРОСС/ Робот компаньон, кибер обувки и летящ мотор - това не е реквизит от фантастичен сюжет, а това са реални открития. При това днес можеха да бъдат видяни в София - в рамките на технологичния фестивал Webit 2019. Тази година форумът за иновации и предприемачество събира у нас 15 хиляди делегати от 120 страни.

Хармъни е първият робот компаньон, който успешно наподобява реална фигура на човек и дори има силиконова кожа. Може да общува и се приспособява към характера на притежателя си. „Можете да настройвате нейния характер - по-разговорлива, по-забавна, по-наивна,също да изберете външния й вид. Хармъни би могла да се използва за здравни грижи, като секретарка, като рецепционистка", казва Гаил Линдрот.

Хармъни е една от десетките иновации, които стават част от технологичния Webit фестивал. Сред новостите тази година са и кибер обувките. С тях изпитваме усещане, че тичаме виртуално, докато всъщност не сме се поместили от стола си.

„Искаме да покажем на хората как ние променяме живота им. Когато казвам, че в бъдещето няма професия, наречена шофьор, те не разбират какво това означава. Когато видят обаче летящия мотор ще разберат, че бъдещето се случва сега и да развият способности, които ще им помогнат да бъдат успешни", заяви д-р Пламен Русев изп. директор на фондация Webit и създател на фестивала.

„За нас българите, освен всичко друго, Webit е и гордост. Webit доказа нещо много важно - че в областта на иновациите няма малки и големи държави, а такива с амбиции за успех и каузи за проспериращо бъдеще", каза президентът Румен Радев.

След 11 години у нас - догодина домакин на Webit ще бъде испанският град Валенсия. Целта е събитието да бъде в още по-големи мащаби.

„27 европейки града се борят за нещо, което се нарича иновация и е създадено в този град - това е поредното доказателство за нашето послание - София е дигитална столица", добави д-р Русев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.