• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Wi-Fi охранителна камера – как да изберем

Wi-Fi охранителна камера – как да изберем

/КРОСС/ Приложението на Wi-Fi охранителните камери е станало масово през последните години. Техният безжичен принцип на работа ги прави удобни за инсталация, лесни за използване и подходящи за вътрешна и външна употреба, споделят от магазин Kassaba Systems. Могат да се управляват през телефон, като за целта е нужен достъп до интернет и 4G връзка. Днес могат да се видят в повечето офиси, апартаменти и търговски помещения, а тенденцията е с течение на времето да изместят напълно аналоговите системи за видеонаблюдение.

Къде се използват Wi-Fi камерите

Wi-Fi видеонаблюдението става все по-предпочитан метод за повишаване сигурността у дома и на работното място, разказват от Кассаба Системс. Те са подходящи за контрол на достъпа на различни обекти като жилища, търговски и производствени площи, офиси, цели сгради (отвън и отвътре) и др. Безкабелният начин на свързване на техниката е основното предимства на Wi-Fi камерите, които работят посредством интернет мрежата. Могат да се поставят на тавана или на стената, както и да бъдат свободностоящи.

Как работят

Съвременното Wi-Fi видеонаблюдение бива вътрешно и външно. Вторият вид издържат на по-драстични метеорологични промени и температурни диапазони, а и притежават по-висока защита против влага и прах. Тази тяхна характеристика ги прави подходящи за монтаж в зони, където климатът е по-суров, а според начина им на свързване се делят още на такива със специализиран принцип на работа и самостоятелни.

Кассаба Системс

Последните се свързват директно към рутера, а това дава шанс за създаването на надеждна мрежа за видеонаблюдение, при която участват повече от една камери с Wi-Fi принцип на работа. При специализираните модели имаме свързване към NVR устройства, като характерното за този вид камери е, че не позволяват самостоятелната им употреба.

Какви са най-големите им предимства

Всеки вид видеонаблюдение се отличава с редица преимущества, с които потребителите е добре да бъдат наясно. Wi-Fi камерите на свой ред също имат немалко плюсове:
● безкабелна инсталация - монтажът на Wi-Fi видеонаблюдението е бърз, лесен и възможен за много кратко време. За целта не се използват кабели, което улеснява хората, занимаващи се с него;
● достъп от разстояние - дистанционният мониторинг на наблюдаваната зона и безжичното предаване на сигнала са от изключителна полза за потребителя, който има достъп до "сцената" през смартфона или компютъра. Предаването на картината е в реално време, а достъпът до охраняемия обект може да бъде реализиран от всяка една географска точка;
● непрекъснато актуализираща се информация - друг безспорен плюс на безжичното видеонаблюдение е навременното известяване за промени, настъпили на територията на площта, която се охранява. При някои модели камери дори е налице и лицево разпознаване, а при други - карта памет за съхранение на направените записи;
● висока функционалност - Wi-Fi са много лесни за използване, което ги превръща в пръв избор за жилища. За работата с тях не се изискват никакви технически умения и предварителна подготовка за поставянето им. Предпочитан избор са за видеонаблюдение възрастни хора, домашни любимци, деца и обслужващия персонал в търговски обекти.

При избора на Wi-Fi камера обърнете внимание на разделителната способност, наличието на микрофон, източника на захранване, функцията "нощен режим" и др.

Популярни модели Wi-Fi видеокамери

Сред най-актуалните напоследък е ROBOT
видеонаблюдението, което разполага със слот за SD карта. Някои модели могат да проследяват движението, имат вграден микрофон и функция за нощно виждане.

Комплектите камери за външен монтаж са също доста търсени, като специфичното при тях е смарт управлението по хоризонтала и вертикала, а и отличната им чуваемост. Някои видове дори дават възможност да се говори през приложението на телефона. Подходящи са за къщи, детски градини, бизнес сгради и др.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.