• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Windows 11 зарадва потребителите със защита срещу подбор на паролата и с промени в таскбара

Windows 11 зарадва потребителите със защита срещу подбор на паролата и с промени в таскбара

/КРОСС/ В новата бета версия на Windows 11 бе открита нова система за защита от атака чрез подбор на паролата. Изданието TechSpot сподели, че в компилациите Windows 11 Insider Preview 22528.1000 и нагоре е вградена автоматична защита срещу атаки по метода на грубата сила, при която се пробват различни варианти на паролите, докато не се подбере истинската парола.

Защитата е съвсем стандартна. Досега паролата за логване във Windows 11 можеше да се въвежда многократно, но сега не е така. След като 10 пъти е въведена грешна парола новата операционна система на Microsoft изключва всички потребителски акаунти и хакерът няма как да продължи да подбира каквито и да било пароли. За 10 опита е на практика невъзможно да бъде подбрана подходящата парола.

Другото нововъведение е избягване препълването на таскбара в случай на стартиране на голям брой приложения. В новата версия на Windows 11 билд 25163 таскбарът автоматично влиза в режим на препълване, ако иконките са токова много, че вече не се събират неговата доста ограничена площ.

В новия режим на препълване се е появил нов бутон, при кликването върху който потребителят получава достъп до иконките, които вече не се виждат и са скрити извън видимата площ на таскбара.

И още, подобрена е работата на технологията Nearby Sharing, повишена е производителността и стабилността на Windows 11.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.