• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Фондацията за сигурност на Интернет на нещата отличи политиката за IoT сигурност на Xiaomi като една от най-добрите в света

Фондацията за сигурност на Интернет на нещата отличи политиката за IoT сигурност на Xiaomi като една от най-добрите в света

/КРОСС/ Xiaomi Corporation, компанията за потребителска електроника и интелигентно производство, получи най-висока оценка за своята IoT сигурност от Фондацията за сигурност на Интернет на нещата (IoTSF).

Xiaomi участва във виртуалната конференция IoTSF 2021 - глобално събитие, което се проведе на 3-ти и 4-ти ноември и бе фокусирано върху IoT киберсигурността. Xiaomi, като най-голямата потребителска AIoT платформа в света, сподели своите виждания за сигурността на IoT. По време на събитието IoTSF публикува доклад, който показва, че Xiaomi е сред най-добрите компании, прилагащи политики за разкриване на уязвимости, потвърждавайки още веднъж водещата позиция на Xiaomi в IoT сигурността.

IoTSF е създаден през 2015 г. в отговор на нарастващите заплахи за IoT приложенията. IoTSF има повече от 100 членове, включително ARM, Cisco, BSI, Mastercard и Xiaomi, като всяка от тези компании постоянно работи в посока да намери начини за защита на IoT сигурността. Виртуалното събитие IoTSF 2021 беше седмата годишна конференция, провеждана от IoTSF. Делегати от различни компании, институции и организации обсъдиха проблеми със сигурността на IoT и споделиха най-новите изследвания и пионерски практики за изграждане на безопасна и надеждна IoT екосистема.

Кевин Сонг, ръководител на Отдела за сигурност и спазване на поверителността на Xiaomi, по време на конференцията представи презентация на тема „Практика за приемане на рамката за съответствие на IoT сигурността". В своята презентация той обясни как Xiaomi изгражда своята IoT Security Compliance Framework, използвайки най-високите стандарти в индустрията като IoTSF Compliance Framework и ETSI EN 303 645, който е един от първите глобални стандарти за IoT киберсигурност.

IoTSF представи и доклада Contemporary Use of Vulnerability Disclosure, който подробно описва политиките за разкриване на информация на различни технологични компании. Xiaomi беше в „Зеления списък", в който попадат компании, които не само отговарят на основните изисквания, но и на разширения тест на IoTSF. Според доклада има 20 други компании от цял свят, които също успешно са влезли в зеления списък заедно с Xiaomi, включително Google, Microsoft, Siemens, Bosch, LG и Panasonic и др.

Джон Мур, съосновател и управляващ директор на IoTSF, сподели: „Мисията на IoTSF винаги е била да помага да се направят продуктите на IoT безопасни за свързване. Като част от тази мисия, ние повишихме осведомеността и призовахме доставчиците на IoT да възприемат подход на първо място за сигурността и да обърнат повече внимание на нарастващия брой заплахи за сигурността на IoT. Xiaomi е добър пример за отговорен доставчик, който отговаря на тези изисквания, и за компания, която се отнася сериозно към най-добрите практики за сигурност. Брандът е активен в демонстрирането на своите ангажименти - например с публикуването Политика за разкриване на уязвимости от 2019 г. и примера, по който екипите се придържат към принципа на сигурност на всички етапи от жизнения цикъл на продукта. Гордеем се, че ги имаме като членове на IoTSF и показваме лидерство на пазара."

Xiaomi е един от водещите брандове за смартфони в света, който създаде и най-голямата потребителска AIoT платформа в света. Kато интелигентна компания за производство и потребителска електроника, Xiaomi предлага стотици продукти и има повече от 374,5 милиона смарт устройства (с изключение на смартфони и лаптопи), свързани към своята платформа към 30 юни 2021 г. Xiaomi се ангажира да подобри защитата на сигурността на своите IoT продукти и да подобри потребителското изживяване.

Xiaomi е член на алианса ioXt. През юли 2021 г. камерата за домашна сигурност Mi 360° получи сертификат KitemarkTM за жилищни IoT устройства от Британската стандартна институция (BSI), докато приложението Xiaomi Home получи сертификат KitemarkTM за защитени цифрови приложения. Компанията също така е лидер в създаването на лаборатория, специализирана в IoT сигурност, за изследване на нововъзникващите технологии за сигурност и за осигуряване на мощна защита за интелигентен начин на живот чрез технологии.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.