• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Камерата Mi 360° Home Security и Приложението Xiaomi Home получават международните BSI Kitemark™ сертификати за сигурност

Камерата Mi 360° Home Security и  Приложението  Xiaomi  Home  получават  международните  BSI  Kitemark™  сертификати  за  сигурност

/КРОСС/ Глобалният технологичен лидер Xiaomi обяви, че устройството Mi 360° Home Security Camera получава международен сертификат KitemarkTM за жилищни IoT устройства от престижната British Standard Institution (BSI). В допълнение, приложението Xiaomi Home също получава сертификат Kitemark TM за защитени цифрови приложения, покривайки най-високите стандарти за сигурност от BSI.

Получаването на сертификати KitemarkTM означава, че продуктите на Xiaomi са в съответствие с най-високите стандарти и добри практики в областта на дигиталната сигурност, включително стандарта EN303645 от Европейския институт за стандарти в далекосъобщенията (ETSI). Това е още едно доказателство за усилията и постиженията на Xiaomi в областта на информационната сигурност и защитата на данните на своите потребители.

Франк Джанг, управляващ директор на BSI Greater China, коментира: „Радваме се, че Xiaomi постига сертифициране по KitemarkTM за своята Mi 360° Home Security камера и приложението Xiaomi Home. Това означава, че Xiaomi полага големи усилия по отношение на имплементацията на най-високите международни стандарти за сигурност в своите продукти, както и за изграждане на доверие сред потребителите. BSI очаква с нетърпение да работи с Xiaomi и занапред в подобяването и развитието на IoT екосистемата, както и за утвърждаване на доверието между продуктите и потребителите."

KitemarkTM е международен стандарт за качество на продукти и услуги, който е собственост и се управлява от BSI. Компанията провежда технически тестове и одити по отношение на сигурността в фокус върху IoT системи, позовавайки се на стандарта ETSI/EN303645. По този начин предоставя на потребителите бърз и лесен механизъм за идентифициране на сигурни и доверени IoT устройства.

Xiaomi притежава водещата в света потребителска AIoT платформа с повече от 351 милиона свързани устройства и 49 милиона потребители*. За Xiaomi сигурността и защитата на потребителските данни са основен приоритет. Затова Xiaomi създава иновативна рамка за управление и технологични решения, чрез която защитава сигурността на данните. Платформата Mi AIoT на Xiaomi е сертифицирана както от стандарта ISO/IEC 2700 за управление на сигурността и информацията, така и от системата за поверителност на данните ISO/IEC 27701 от BSI. В същото време Xiaomi публикува документа „Базова линия за киберсигурност при IoT отребителски устройства" и „Бяла книга за поверителност на Xiaomi IoT" **, въвеждайки политиките и практиките за сигурност и поверителност на компанията по категоричен начин.

Цуи Баокию, вицепрезидент на Xiaomi и председател на комитета за сигурност и поверителност на компанията, заяви: „Mi 360° Home Security Camera и апликацията Xiaomi Home са добри примери за това как на практика прилагаме рамката за сигурност и поверителност на данните. Въз основа на усъвършенстваната методология на тестове и детайлни одити на BSI Lab, института гарантира, че сертифицираните продукти и услуги са разработени в съответствие с най-строгите международни принципи в областта на сигурността и поверителността на потребителските данни. Тези сертификати потвърждават това, че защитата на потребителските данни винаги е била наш приоритет и ангажимент на всички пазари, където оперираме. "

* Към 31 март 2021, без смартфони и лаптопи.
** Xiaomi Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things и Xiaomi IoT Privacy
White Paper могат да бъдат свалени на английски език от тук: https://trust.mi.com/.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.