• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Nokia XR20 е готов за предизвикателства (Видео)

Nokia XR20 е готов за предизвикателства (Видео)

/КРОСС/ Към края на юли HMD Global представи новия си издръжлив смартфон с марката Nokia XR20. Преди известно време получихме бройка от модела за тестове, като още с разопаковането прави впечатление подсиленият дизайн на устройството. Смартфонът е масивен, което е и очаквано за този тип устройства. размерите му са 171.64 х 81.5 х 10.64 мм, а теглото е 248 гр.

Гърбът е от полимерен композит с релефно покритие за по-добър и стабилен захват. Страничната рамка е алуминиева, а освен това и основата на телефона е от алуминий. Всичко това означава, че XR20 е подготвен да се изправи срещу множество предизвикателства.

Помислено е и за защитата на големия, 6.67-инчов екран. при него има защитно покритие от най-високо ниво - Gorilla Glass Victus. С дисплея може да се работи и с мокри ръце, което е полезно при попадане в такава ситуация. И тъй като стана дума за измокряне, телефонът е изцяло водоустойчив, със сертификация IP68, на потапяне до 1.5 метра в продължение на час. Това означава още, че ще можете да го измивате когато е необходимо. Смартфонът ще е невредим и ако случайно влезнете в басейна.

Nokia XR20 покрива военните стандарти MIL-STD 810H, като е тестван на изпускане от височина 1.8 метра. В това се уверихме и ние! Моделът може да издържи при екстремни температури от +55C до -20C.

Изпитанията, на които подложихме модела включват замразяване до -18 градуса по Целзий за над три часа, потапяне във вода за около час и пускане от височина около метър и половина върху твърда повърхност. Телефонът се справи отлично и има единствено леки ожулвания отстрани на рамката.

6.67-инчовият панел е с нива на яркост 550 нита, което е прилично равнище, като има и отвор, в който е поставена 8-мегапикселова селфи камера. В основата на модела е чипсет Snapdragon 480 5G с 6GB RAM и 128GB разширяема памет. Производителността е на очаквано за този клас ниво, като все пак чипсетът е ниско позициониран. Това означава, че ако го подложите на повече и по-интензивно натоварване, ще има забавяния. Все пак има адекватно количество система памет и за файлове. Има и опция за добавяне на допълнителна памет карта.

Сред останалите параметри са още 5G, двубандов Wi-Fi ax, Bluetooth, NFC, USB Type-C порт и жак за слушалки. Телефонът има поставен отстрани на конструкцията четец на отпечатъци и отделен бутон за активиране на Google Assistant.

Батерията е с капацитет 4630 mAh и поддържа 18W жично и Qi безжично зареждане до 15W. С този капацитет на батерията е възможно постигането на издръжливост до два дни с един заряд. Интересно е да отбележим наличието на безжично зареждане, което е нетипично за този клас устройства, но според нас е добра и полезна добавка.

Основната камера включва 48MP сензор с бленда f/1.79 и 13MP с ултраширокоъгълен обектив със зрително поле 123 градуса. Използвани са обективи от ZEISS и технология OZO Spatial Audio. Кадрите при добра осветеност са прилични и детайлни. Главният сензор използва технология за сливане на четири пиксела в един за подобряване на чувствителността, но има и опция за снимане в пълна резолюция. Сред режимите са портретен, кино ефекти, SpeedWarp, нощен и др.

В софтуерно отношение е използвана Android 11, като са предвидени три години обновления на операционната система. Наличен е близък до стоковия интерфейс на операционната система, без много и излишни добавки. Предварително инсталирани са приложението ExpressVPN и Spotify. Системата работи плавно и без особени забавяния.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.