• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Стефан Янев: Първите дни на новото НС показват, че политическата криза се задълбочава

Стефан Янев: Първите дни на новото НС показват, че политическата криза се задълбочава

/КРОСС/ Политическото его, политическото говорене и сметки надделяват. Ако те продължат, тогава наред идва партията на негласуващите, които в един момент ще се произнесат и тогава големите губещи ще са тези политици, които в момента не могат да се разберат. Това каза лидерът на партия „Български възход" Стефан Янев в предаването „Тази събота" по бТВ.

Той оцени резултатите на предсрочните избори като добри за млада, развиваща се партия. „Вършим работата, която сме започнали - изграждаме структури и се готвим за избори. В 48-ото НС провеждахме последователна политика, която търсеше разумния разговор, разумния диалог за преодоляване на политическата криза. Явно не му е дошло времето", заяви лидерът на „Български възход".

Според него първите дни на новото Народно събрание показват, че политическата криза се задълбочава, вместо депутатите да търсят решение.

Коалиция може първите две политически сили по думите му е възможна, но едва ли ще е трайна. „Работил съм с много от тези хора, познавам ги и съм сигурна, че много от тях не могат да станат държавници за един ден, много повече време ще им трябва, и то при добри намерения", коментира Янев.

Той коментира и информацията в един от изтеклите от Пентагона документи, че на 23 февруари България е изразила готовност да дари своите изтребители МиГ-29. Янев отрече да е участвал и да знае за такива разговори в качеството си на министър на отбраната в правителството на Кирил Петков, както и че уволнението му няма връзка с това. „Дали е имало такива разговори, дали никой е водил подобни разговори, е един хубав въпрос, на който нямаме отговор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.