• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Японският премиер планира визита в САЩ през 2022

Японският премиер планира визита в САЩ през 2022

/КРОСС/ Премиерът на Япония Фумио Кишида ще трябва да премести плануваната си визита в САЩ за 2022 г. Тази прогноза публикува в събота телевизия NHK, цитирана от ТАСС. По негови данни, международните посещения на премиера в значителна степен се усложняват заради разпространения в света нов щам на коронавируса - Омикрон. Заради това сега Кисида е зает с важни въпроси на вътрешната политика, включително и формиране на бюджета на Япония за следващата финансова година.

Японският премиер в събота по време на среща с журналисти заяви, че въпросната визита е на ниво съгласуване. "За нашия японо-американски алианс е много важно да бъдат проведени преговори на високо ниво. При възможната визита трябва да се отчитат много фактори, включително ситуацията в САЩ. Този въпрос се намира на ниво съгласуване. Разчитам да посетя САЩ колкото е възможно по-скоро след приключване на сегашната сесия на парламента (21 декември)", допълни Кисида. По-рано японските медии съобщиха, че премиерът разчита да посети САЩ през декември заради проведените преговори с американския президент Джо Байдън.

Припомняме, още след встъпването си премиерът на Япония разговаря с американския президент Джо Байдън. Разговорът е продължил около 20 минути. "Потвърдихме готовността си да продължим да укрепваме японо-американския съюз, да работим по прилагането на концепцията за свободен и отворен тихоокеански регион", каза Кишида. Новият японски премиер също подчерта, че в разговора Байдън потвърди ангажиментите си да защитава Япония в съответствие с петия член на договора за сигурност и че те се простират до островите Сенкаку.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.