• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Пускат новата отсечка Макреш - Бела от магистралата Видин-Ботевград

Пускат новата отсечка Макреш - Бела от магистралата Видин-Ботевград

/КРОСС/ Движението по новия 13,6 км участък Макреш - Бела от пътя Видин - Ботевград ще бъде пуснато днес, 5 март, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще направи инспекция на място, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Участъкът е с дължина 13,6 км и започва от разклона за Макреш и е до Бела. Преминава по ново трасе, извън обхвата на първокласния път I-1. Със завършването на обекта интензивният транзитен трафик вече няма да преминава през гр. Димово и с. Бела като по този начин се повишава безопасността на движение в региона. Обектът е завършен, издаден е Акт 15 и предстои назначаването на Държавна приемателна комисия за издаване на Акт 16 и разрешението за ползване. Платната са с по две летни за движение, аварийна лента, като в определени участъци с по-големи надлъжни наклони е изградена лента за бавно движещи се товарни автомобили. Новият участък е с габарит на магистрала с две платна за движение в посока, със средна разделителна ивица и банкети.

Такава ще има между 36-ти и 39-ти км в платното за Видин и между 39-ти и 44- ти км в посока Ботевград. В участъка са изградени 2 пътни възела - п. в. „Макреш" при 36-ти км, и п. в. „Бела" - при 46-ти км. Чрез тях ще се осъществява връзката с останалите пътища в региона. Построени са редица съоръжения - мост над река Арчар с дължина над 118 м, два виадукта по 205 м и 218 м, пътни и селскостопански подлези и надлези, включително и ж. п. надлез над ж. п. линията София - Видин, водостоци и т. н. В близост до пътен възел „Бела" ще бъде изграден контролен център за управление на трафика по бъдещата магистрала. Новият участък е изграден изцяло със средства от републиканския бюджет. Изпълнител е „Автомагистрали" ЕАД.

През 2020 г. Агенция „Пътна инфраструктура" възложи по чл. 14, ал. 1, т. 6 от Закона за обществените поръчки на държавното дружество допълнителното проектиране и изпълнението на строително-монтажните работи на 65,8 км от път I-1 Видин - Ботевград, в участъка между пътен възел „Макреш" и обходния път на гр. Монтана.

Трасето е разделено на 5 участъка и първият завършен е от п. в. „Макреш" до п. в. „Бела".

Стойността на строително-монтажните работи на 13,6 км участък е близо 341,2 млн. лв. с ДДС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.