• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Ръст на заразените учениците и тези под карантина

Ръст на заразените учениците и тези под карантина

/КРОСС/ Ръст на децата и учениците поставени под карантина, заради положителен тест за коронавирус или контакт с болен, отчитат от Министерството на образованието в края на тази работна седмица, цитирани от "Монитор". Към момента точният им брой е 7469. Само ден след като в четвъртък учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се върнаха в присъствено обучение, в столичното 137-о СУ "Ангел Кънчев" цяла паралелка зрелостници бе принудена да остане под 10-дневна изолация до следващата неделя.

Така те ще изпуснат почти целия двуседмичен период до 17-и март, в който имат възможност да се обучават присъствено в училище. Причина за това е, че майката и бащата на една зрелостничка са били със симптоми на коронавирус, но най-вероятно не са си направили тест, тъй като тя не е била поставена под карантина. В първия присъствен ден ученичката отива на училище без да проявява симптоми.

Следобед обаче вдига температура. Направен й е антигенен тест от страна на личния лекар, който установява, че е болна. Директорът на училището принудително изпраща целия клас отново към онлайн уроците. "Важно е да има отговорност у родителите и ако детето им е контактно или има симптоми, да остане вкъщи. Сега не учителите, а децата разнасят заразата", коментира директорът на 137-о Владимир Миков. В противен случай всички мерки в училище - маски, мерене на температура, разделяне на потоците от отделни входове, не биха имали смисъл.

Миков даде пример с друго дете от училището, за което в петък станало ясно, че е болно от COVID-19. Родители му не са го пуснали на училище в четвъртък и така неговата паралелка няма да бъде карантинира и ще може да продължи да учи присъствено. "Всички родители трябва да подходят отговорно, и 1 % безотговорни е достатъчен, за да заразиш всички", коментира още Миков. Той призова и учениците да бъдат отговорни, тъй като след часовете те често се срещат без маски в парковете и така също има опасност да се разпространи заразата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Сергей Димитров

КРОС, защо се включвате в мръсната кампания на шайката да плаши хората? Ще дойде видов ден....

08.03.2021 00:02:11

Анонимен

На 4 април избирателите трябва да подходим отговорно!

07.03.2021 16:00:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.