• 18 Май 2022 |
 •  USD / BGN 1.8555
 •  GBP / BGN 2.3173
 •  CHF / BGN 1.8704
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 17°C

УЕФА увеличи участниците в груповата фаза на Шампионската лига

УЕФА увеличи участниците в груповата фаза на Шампионската лига

/КРОСС/ Президен­тът на УЕФА Алек­сан­дър Чеферин комен­тира обявените промени във фор­мата на Шам­пион­с­ката лига. Словенецът е категоричен, че от европейс­ката цен­т­рала са отдадени към зачитането на цен­нос­тите на спорта и отворените врати на всички отборни със­тезания.

От сезон 2024/25 се увеличават учас­т­ниците в груповата фаза на тур­нира и от 32 сега, ще станат 36. Пър­вите две от новите четири места в Шам­пион­с­ката лига ще бъдат предос­тавени на страните с най-висок коефициент от всички техни учас­т­ници в европейс­ките тур­нири в пос­лед­ните два сезона.

"УЕФА ясно показа, че сме изцяло отдадени на зачитането на основ­ните цен­ности на спорта и на защитата на ключовия прин­цип на отворените за всички отбори със­тезания. Спор­т­ният момент с квалификациите остава като европейски модел, напълно в съот­вет­с­т­вие с цен­нос­тите на основателите на тур­нира на шам­пионите и обър­нат и към по-малките клубове", каза президен­тът на УЕФА Алек­сан­дър Чеферин.

Изпъл­нител­ният комитет на УЕФА реши на заседанието във Виена, че отк­риващият мач на европейс­кото пър­вен­с­тво по фут­бол в Гер­мания през 2024 година ще се играе на "Алианц Арена" в Мюн­хен на 14 юни, а финалът на тур­нира ще се проведе на "Олим­пиащадион" в Бер­лин на 14 юли. Европейс­ката цен­т­рала определи три регионални "клъс­търа" на градовете, в които ще се играят мачовете, с цел да се намали пътуването на отбори и фенове.

Финалът на Лигата на кон­ферен­циите през 2023 година ще се играе на 7 юни в чеш­ката столица Прага. След­ващият редовен кон­г­рес на УЕФА ще се проведе в Лисабон на 5 април 2023 година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.