• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Фермерският пазар на Lidl ще бъде в Царево този уикенд

Фермерският пазар на Lidl ще бъде в Царево този уикенд

/КРОСС/ Седмият за годината традиционен фермерски пазар на Lidl ще гостува този уикенд на морския град Царево. На 5, 6 и 7 август, от 10.00 до 19.00 ч., пред магазина на веригата на ул. „Михаил Герджиков“ № 19, жителите и гостите на града ще могат да избират сред богато разнообразие от качествени продукти на родни земеделски производители - млечни и месни изделия, плодове и зеленчуци, ядки, мед, тахани, вино, сиропи, лютеници и още много свежи сезонни предложения.

Този уикенд към участниците в пазара се включват и петима нови фермери, сред които и малката семейна ферма „Заешката къща“ в Софийското с. Кривина. За първи път посетителите ще могат да опитат деликатеси и различни продукти като пастет от заешко, заешко месо в буркан, заешка шунка и бульон. Те са произведени от домашно отглеждано заешко месо, по домашен способ на преработка, запазвайки всички полезни вещества.

Предлагането на свежи сезонни плодове и зеленчуци също ще е разнообразно. Клиентите ще могат да закупят и от сладките пъпеши на земеделския производител Живко Динев от Бургас,  както и ароматни праскови и нектарини от слънчевите градини на Станимир Павлинов от с. Тополница, Бургаска област. Неповторимия вкус на градински домати, чери домати и краставици този уикенд ще представи бургаският производител Радостин Стоянов.

Интересна демонстрация за изработка на изделия от ракита ще демонстрира Станко Киров от бургаското с. Българево. Производителят на разнообразни мебели и сувенири от естествени материали е посветен на каузата да запази занаята на кошничарството. По време на фермерския пазар той ще се опита да предаде на посетителите магията на това изкуство, а всеки желаещ ще може да опита да създаде свое произведение, което да отнесе у дома си като спомен.

Следващото издание на фермерския пазар на Lidl ще се проведе в морския комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ в края на месец август. На него посетителите от района ще могат да избират от асортимента на родните производители и да преоткрият автентичния вкус на българска продукция. Досега инициативата на Lidl е дала възможност над 100 земеделски производители да реализират продукцията си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.