• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Йордан Божилов: Продължаването на войната в Украйна и терористичният акт в Москва са изключително тревожни

Йордан Божилов: Продължаването на войната в Украйна и терористичният акт в Москва са изключително тревожни

/КРОСС/ Снощи в предаването „Лице в лице" по бТВ Йордан Божилов каза, че продължаването на войната в Украйна и терористичният акт в Москва са изключително тревожни

Тероризъм по принцип съществува в света, всяка седмица има различни атентати, но атентатът в Русия е близо, случва се по време на войната в Украйна, а също така взе много жертви. Атентатът показа, че тероризмът е жив, "Ислямска държава" е жива. В тази връзка трябва да повишим сигурността, заяви Божилов.

Според мен войната в Украйна представлява по-голям риск и за България, и за Европа, и за НАТО. Надделява песимизмът, че скоро няма да бъде намерено решение. Войната придобива характер на замразен конфликт, при който всяка от страните може да потърси ескалация, посочи експертът по сигурност.

Изборите в Русия ни показаха, че властта на Путин е безконтролна. Имаме един комфорт на решенията и те, за съжаление, могат да бъдат в най-различни посоки, включително и към ескалация. Войната може да ескалира и по отношение на Европа и отделни натовски държавни, затова трябва да увеличим производството на отбрана, подчерта Йордан Божилов.

В отговор на въпрос за очертаващите се предсрочни парламентарни избори и евентуална смяна на министъра на отбраната в оставка Тодор Тагарев, бившият зам.-военен министър коментира, че всяка една смяна на министри не допринася за стабилността в армията и модернизацията ѝ.

Не можах да разбера точно в какво се състои атаката срещу министър Тагарев, който изпълняваше решенията на Народното събрание за помощ на Украйна и за по-тясна интеграция в НАТО и в Европейския съюз така, както бяха гласувани в пленарната зала, каза още Божилов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А с какви решения и пълномощия Тагарев се разходи няколко пъти до Щатите?

27.03.2024 10:27:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.