• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Денков: Никога не са поемани ангажименти за изпращане на български войници в Украйна

Денков: Никога не са поемани ангажименти за изпращане на български войници в Украйна
Премиерът и военният министър отговарят на въпроси на депутати

/КРОСС/ След визитата на българска делегация в Украйна депутатите изслушват Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев в пленарната зала. От БСП настояват министър-председателят да разясни заявката си в Киев за сключване на двустранното споразумение за сигурност с Украйна и дали това означава страната ни да изпрати войска на фронта.

„България е поела ангажимент в съответствие с решение на Народното събрание в програми на НАТО да обучава украински военнослужещи. Сред тези програми са обучение на английски език, без въоръжение. Военнослужещи, обучаващи се с въоръжение в България, няма", каза министър Тагарев.

Премиерът пък бе категоричен, че „никога и по никакъв повод не е обсъждано и не са поемани ангажименти за изпращане на български войници в Украйна".

На въпрос дали страната ни е обещала да изпрати съюзнически войски на мисия в Молдова, Денков каза, че никой не може да изпрати войници там без решение на Народното събрание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Пишшшшман академик

Властолюбив плъшок. За да запази кокала ще лъже, ще маже до последно. Дали му пука за съдбата на България? Самовлюбени нарциси като този се интересуват само от себе си.

29.02.2024 11:55:35

Анонимен

Лъжец. Като минимум, макар и в закрит формат, по думите на останалите участници, ясно заявени от Макрон, темата е обсъждана. Решение не е взето поради несъгласието на много от участниците. Инетерсно е каква е била позицията на Тагарев при това обсъждане. Всяко решение на НАТО става задължително за България и евентуално оправдание на националните ни негодници. Не било обсъждано, а? Клоун.

29.02.2024 10:59:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.