• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Бойко Борисов: Войната в Украйна трябва да спре, на Балканите сме много уязвими от подобни действия

Бойко Борисов: Войната в Украйна трябва да спре, на Балканите сме много уязвими от подобни действия

/КРОСС/ Един от големите борци за демокрация и срещу диктатурата и легендарен шахматист Гари Каспаров е гост на Младежкия ГЕРБ. Това каза по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Разбрах, че ГЕРБ са единствените в България, които имат силна и ясна позиция за войната в Украйна. Повечето европейски държави подкрепят Украйна в ясни и категорични позиции. Представлявам руската опозиция извън страната и ние имаме ясни позиции по отношение на войната. Шмаме изисквания за пълна украинска победа, изплащане на репарациите и военните престъпници да понесат своите наказания. Работим с еднакво мислещи партньори от двете страни на Атлантическия океан и използвам възможността да подкрепя всички, които мислят като нас, както е в случая с ГЕРБ. Надявам се българите да подкрепят на изборите единствената партия, която стои на правилната страна на историята, заяви Каспаров.

„ГЕРБ, а и нашите партньори от СДС сме на твърдата позиция и ще отстояваме и след изборите тази позиция. Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре, агресията трябва да престане и да сне възстанови териториалната цялост. Ние сме много уязвими от подобни действия на Балканите. Те са прекроявани няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и аз благодаря, че на Запад са я чули и както винаги са държали на нас. Благодаря на Гари за посещението", каза още Бойко Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.