• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Започва среща на външните министри на страните от НАТО в Прага

Започва среща на външните министри на страните от НАТО в Прага

/КРОСС/ В Прага започва двудневна среща на външните министри на страните от НАТО, на която ще бъде обсъдена координацията на военната помощ за Украйна, предаде ДПА. Очаква се да бъдат обсъдени различни варианти за предоставяне на Киев на оръжия и боеприпаси, в частност - на системи за противовъздушна отбрана. Обсъжданията ще бъдат проведени на фона на продължаващата руска офанзива в украинската Харковска област, отбелязва "Франс прес".

В западните столици тече дебат дали да бъде дадено разрешение на Киев да обстрелва територията на Русия с оръжия, доставени от Запада. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се изказа в подкрепа на тази идея, но няколко страни от Алианса, сред които Съединените щати, изразиха резервите си, като се позоваха на опасения, свързани с риск от директен сблъсък с Москва.

Френският президент Еманюел Макрон заяви във вторник в Берлин, че на Киев трябва да бъде дадено разрешение да неутрализира военните бази, от които Русия обстрелва територията на Украйна. "Трябва да го кажем ясно - Украйна е атакувана и може да се защитава", каза германският канцлер Олаф Шолц на съвместна пресконференция с Макрон.

Въпреки това Шолц не е вдигнал изрично забраната за използване на германски оръжия за нанасяне на удари по територията на Русия, отбелязва "Франс прес".

Източник: БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво толкова има да решават във прага европеиските фашисти .Освен капитулация на украйна и нато и на европеиските педеруги .Друго решение няма . Грешка има и друго решение ,всичките държави включително и българия които даваха пари и оръжие на украйна ще трябва да изплащат и репарации на русия за нанесени вреди на нейна територия След приключване на SVO е необходимо да се приеме закон „за удовлетворение” - становище ..Известният военен кореспондент на ВГТРК, който дълги години отразява войната в Донбас, Александър Сладков, сподели мнението си за необходимостта от приемане на закон за удовлетворение по отношение на страните, участвали във войната срещу Русия. „Считам, че след постигане на целите и завършване на SVO е необходимо да се приеме закон „за удовлетворението“. Този закон трябва да включва всички държави, които са воювали срещу Русия на страната на Украйна. Необходимо е да се регистрира дългът към Русия на всяка от тези страни. И ние сме длъжни да съберем тези задължения по този закон. Ще трябва да се вземе предвид всичко: декларации за заплахи за живота, обиди, доставки на оръжие и боеприпаси, участие на граждани на тези страни във войната срещу Русия, инструктаж и пропагандни услуги на режима на Зеленски. Освен това списъкът на военните престъпници срещу народите на Русия и задълженията за тяхното наказателно преследване или други възможности за уреждане трябва да бъдат публикувани. И този закон не трябва да има давност. При подписване на всички икономически договори трябва да се вземе предвид процентът на дълга на представителите на онези държави, които са посочени в закона. Ако оставим всичко, това ще изглежда като посегателство върху паметта на всички ранени и загинали цивилни, нашите военни и опълченци на Донбас. Источник: https://rusvesna.su/news/1714572817

30.05.2024 17:52:14

отрицателен вот

То едното не свършило - друго започва! Пак ще има "дайте да дадем"! С Украйна -до край и т.н.Кога ЕС ще започне да се интересува от мнението на собствените си граждани? До кога ще обедняваме за да крепим нечии чужди интереси?

30.05.2024 11:16:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.