• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Нетера подкрепи 3 каузи за Украйна от началото на 2023

Нетера подкрепи 3 каузи за Украйна от началото на 2023

/КРОСС/ Глобалният доставчик на свързаност и телеком услуги Нетера подкрепи три каузи за Украйна от началото на годината. Компанията осигури терминал за достъп до интернет на украински бежанци, настанени в Почивната база на Министерски съвет в Слънчев бряг. Безвъзмездно предостави и два дизелови генератора, които вече са изпратени в Украйна. Освен това Нетера сключи договор за ежемесечно дарение с фондация „За Доброто“ с цел подпомагане на център за бежанци от Украйна.   

Макар да измина цяла година от началото на войната в Украйна, нуждите не спират, нито там, нито в бежанските центрове у нас.  Нетера и нейните служители неколкократно помагаха на бежанци от Украйна безвъзмездно, както като част от компанията, така и с лични финанси и доброволчески труд. 

Нетера откликна на нуждите на голяма група украински бежанци, настанени в Почивната база на Министерски съвет в Слънчев бряг. Компанията осигури свързаност на десетки деца и техните майки, обучаващи се и работещи от единственото, което към момента могат да нарекат вкъщи, като им изпрати терминал на Старлинк (Starlink) за достъп до интернет чрез сателити с ниска орбита LEO (Low Earth Orbit).  

Компанията безвъзмездно предостави и два дизелови генератора, които вече са изпратени в Украйна. Дарението се случи след сключен договор за дарение с фондация „Манол Пейков и приятели“, която съвместно с Наталия Еллис, украинка, отговорна за осигуряването на транспорта до Украйна на получените дарения чрез своята фондация Ukraine Support & Renovation, помагат на стотици обществени сгради и хора, засегнати от войната, включително и немалка част бесарабски българи.  

Наред с останалите дейности в подкрепа на Украйна, Нетера ежемесечно дарява сума в размер на 1500 лв. на фондация „За Доброто“ за подпомагане на бежански център. На същата фондация компанията предоставя безплатно от април миналата година насам и някои от услугите си като бекъп и възстановяване на данни. 

Освен дейностите на компанията, управителят Невен Дилков и неговото семейство безвъзмездно предоставят свой апартамент за настаняване на бежанци, както и често се включват с доброволчески труд в бежански центрове.   

Щастливи сме, че успяваме да помогнем!  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.