• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Международно отличие за Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда от Европейските награди за частни болници 2024

Международно отличие за Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда от Европейските награди за частни болници 2024

/КРОСС/ На гала церемония в Букурещ, провела се на 29 май 2024 г., бяха отличени най-добрите проекти в тазгодишните Европейски награди за частни болници. European Private Hospital Awards (EPHA) показват най-успешните инициативи в сектора на частните болници в Европа и отличават най-добре представилите се европейски частни здравни заведения в седем категории.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда спечели наградата в категория „Устойчивост в здравеопазването и реакция при кризи", с проект на началника на Спешно отделение д-р Първолета Кръстева, представящ „Ключовата роля на спешно отделение в УМБАЛ по време на пандемия". Разработката представя създадените и внедрени в болницата алгоритми за действие в условията на пандемия, които осигуряват управлението на пациентопотока и запазване цялостната дейност на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

На церемонията присъстваха д-р Венелина Милева - изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, проф. д-р Иван Стайков - медицински директор на болницата и д-р Първолета Кръстева - началник на Спешно отделение. Наградата връчи председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници - Красимир Грудев.

В третото поредно издание на конкурса, участваха 65 проекти от 9 държави. Сред 10-членното жури са съветникът по обществено здраве на президента на Румъния, член на Европейския парламент - представител на Румъния, председателят на Ордена на лекарите в Португалия, председателят на Европейската асоциация на младите лекари, представител на Върховния консултативен орган по здравеоопазване на Франция, както и здравни експерти от Хърватия, Унгария, Полша, Италия.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда е единственото частно здравно заведение от България, номинирано и удостоено с награда в тазгодишното издание на конкурса.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.