• 14 Юни 2024 |
 •  USD / BGN 1.8136
 •  GBP / BGN 2.3155
 •  CHF / BGN 2.0230
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 22°C

Правителството одобри 1 940 000 лева допълнителни средства за библиотеката на УНСС

Правителството одобри 1 940 000 лева допълнителни средства за библиотеката на УНСС

/КРОСС/ Допълнителни средства в размер на 1 940 000 лева за библиотеката на Университета за национално и световно стопанство са одобрени на заседание на Министерски съвет на 21 декември 2022 г. Допълнителният тансфер е чрез бюджета на Министерство на образованието и науката е за основен ремонт и за внедряване на съвременни технологии за почистване и съхранение на книжните единици и за по добро и модерно обслужване на ползвателите.

„За нас това е изключително ценна и навременна подкрепа. Радостни сме че правителството обърна специално внимание на нуждите на УНСС в предколедното си заседание. Библиотеката на УНСС съхранява изключително ценен архив и спешно се нуждае от основен ремонт на хранилищата, които са под кота „О" и са перманентно влажни. Също така е необходимо да се подобрят условията, да се предоставят модерни услуги за всички студенти и преподаватели, да се изградят кътове за социална комуникация", каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Библиотеката е разположена в помещения, които не са ремонтирани от години. Книгите са подредени на морално остарели стелажи и не отговарят на съвременните изисквания за функционалност. Мястото за обслужващите гишета е малко и поради това е нефункционално. Няма и подходящо място за провеждане на групови занимания на студенти, премиери на книги, отриване на изложби и други културни събития.

Всички се надяват със субсидията библиотеката на УНСС да се превърне в културен център, отговарящ на съвременните изисквания, място за комуникация и развитие на научната дейност. Да стане база за развитието на научноизследователската дейност, не само чрез богати библиотечни колекции, но и чрез осигуряване на отдалечен достъп до световни научно-информационни бази данни.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.